ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΗ Daimler “σπάει” σε δύο ανεξάρτητες εταιρείες. Ανεξαρτητοποιείται η Daimler Truck

Η Daimler “σπάει” σε δύο ανεξάρτητες εταιρείες. Ανεξαρτητοποιείται η Daimler Truck

Σε μια θεμελιώδη αλλαγή της δομής της, με σκοπό να αναπτύξει το πλήρες δυναμικό των δραστηριοτήτων της για ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών και λογισμικού, προχωρά η Daimler.

Το εποπτικό συμβούλιο και το ΔΣ της Daimler συμφώνησαν να αξιολογήσουν τον διαχωρισμό της δραστηριότητας Truck and Bus και να ξεκινήσουν προετοιμασίες για ξεχωριστή εισαγωγή στο χρηματιστήριο της Daimler Truck.

Προβλέπεται ένα πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Daimler Truck να διανεμηθεί στους μετόχους της Daimler.

Η δραστηριότητα της Daimler Truck θα διαθέτει απολύτως ανεξάρτητη διοίκηση, αυτόνομη εταιρική διακυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου ενός ανεξάρτητου Προέδρου Εποπτικού Συμβουλίου και σκοπεύει να εισαχθεί στον δείκτη DAX.

Η διαπραγμάτευση και η εισαγωγή της Daimler Truck στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης αναμένεται να ολοκληρωθούν προ του τέλους 2021.

Επιπλέον, πρόθεση της Daimler είναι η μετονομασία της σε Mercedes-Benz τον κατάλληλο χρόνο.

Απλοποίηση της δομής της Daimler σε δύο ισχυρές και ανεξάρτητες εταιρείες

«Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για την Daimler. Σημαίνει την αρχή μιας εκ βαθέων αναμόρφωσης της εταιρείας. Η Mercedes-Benz Cars & Vans και η Daimler Trucks & Buses είναι διαφορετικές δραστηριότητες με συγκεκριμένες ομάδες πελατών, τεχνολογικές διαδικασίες και κεφαλαιακές ανάγκες.

Η Mercedes-Benz είναι η αναγνωρισμένη μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο, προσφέροντας τα πιο επιθυμητά αυτοκίνητα σε επιλεκτικούς πελάτες.

Η Daimler Truck παρέχει κορυφαίες λύσεις και υπηρεσίες μεταφοράς στους πελάτες. Και οι δύο εταιρείες δραστηριοποιούνται σε κλάδους που αντιμετωπίζουν σημαντικές τεχνολογικές και διαρθρωτικές αλλαγές.

Δεδομένου αυτού του πλαισίου, πιστεύουμε πως θα λειτουργούν πιο αποτελεσματικά ως ανεξάρτητες οντότητες, με ισχυρή ρευστότητα και απαλλαγμένες από τους περιορισμούς μιας ομιλικής δομής», δήλωσε ο Ola Källenius, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Daimler και της Mercedes-Benz.

Ως μέρος μιας πιο εστιασμένης εταιρικής δομής, Mercedes-Benz και Daimler Truck θα υποστηρίζονται από αποκλειστικούς φορείς παροχής υπηρεσιών χρηματοδότησης και κινητικότητας, με πωλήσεις βάσει εξατομικευμένης χρηματοδότησης, λύσεις leasing και κινητικότητας, αυξάνοντας τη διατήρηση πελατών και ενισχύοντας την αφοσίωσή τους.

Για την διαδικασία αυτήν, η εταιρεία σχεδιάζει να εκχωρήσει πόρους και ομάδες της σημερινής Daimler Mobility, τόσο στη Mercedes-Benz, όσο και στην Daimler Truck.

Η Daimler Truck στοχεύει να αναπτύξει και να επιταχύνει τις νέες τεχνολογίες

Η Daimler Truck σκοπεύει να δημιουργήσει αξία για τους μετόχους της επιταχύνοντας την εκτέλεση των στρατηγικών της σχεδίων, αυξάνοντας την κερδοφορία της και προωθώντας την ανάπτυξη τεχνολογιών ελεύθερων εκπομπών για φορτηγά και λεωφορεία.

«Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για την Daimler Truck. Με την ανεξαρτησία θα υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες, μεγαλύτερη ορατότητα και διαφάνεια. Θα αναπτυχθούμε περαιτέρω και θα συνεχίσουμε να ηγούμεθα σε εναλλακτικούς κινητήρες και αυτοματισμούς.

Έχουμε ήδη ορίσει το μέλλον της δραστηριότητάς μας με φορτηγά ηλεκτρικής ενέργειας και κυψελών καυσίμου, καθώς και ισχυρή συμμετοχή στην αυτόνομη οδήγηση.

Με στοχευμένες συνεργασίες θα επιταχύνουμε την ανάπτυξη βασικών τεχνολογιών και σύντομα θα παρέχουμε τα καλύτερα προϊόντα στους πελάτες μας”, δήλωσε ο Martin Daum, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Daimler και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Daimler Truck.

Να σημειωθεί ότι, η Daimler Truck είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός φορτηγών και λεωφορείων στον κόσμο, με κορυφαίες θέσεις στον κλάδο στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία και με περισσότερες από 35 βασικές εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο. Με περισσότερους από 100.000 εργαζόμενους, συγκεντρώνει επτά μάρκες κάτω από μια στέγη: BharatBenz, Freightliner, Fuso, Mercedes-Benz, Setra, Thomas Built Buses και Western Star. Το 2019, περίπου μισό εκατομμύριο φορτηγά και λεωφορεία παραδόθηκαν στους πελάτες. Τα έσοδα το 2019 για τα επιμέρους τμήματα ανήλθαν σε 40,2 δισ. ευρώ για την Daimler Trucks και σε 4,7 δισ. ευρώ για την Daimler Buses. Το EBIT ανήλθε σε 2,5 δισ. ευρώ για την Daimler Trucks και σε 283 εκατ. ευρώ για την Daimler Buses.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο