ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΕργασίες βελτίωσης και συντήρησης του οδοστρώματος της λεωφόρου Κηφισίας, ύψους 15 εκατ. ευρώ

Εργασίες βελτίωσης και συντήρησης του οδοστρώματος της λεωφόρου Κηφισίας, ύψους 15 εκατ. ευρώ

Ξεκινούν από το βράδυ της Δευτέρας (8/02), οι εργασίες βελτίωσης και συντήρησης του οδοστρώματος της λεωφόρου Κηφισίας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν και στα δύο ρεύματα από την συμβολή της Λ. Κηφισίας με την οδό Κόδρου στα σίδερα Χαλανδρίου, μέχρι την πλατεία Πλατάνου στην Κηφισιά.

Συνολικά οι επιφάνειες επέμβασης υπερβαίνουν τα 120.000 m² και εκτελούνται στο πλαίσιο της σύμβασης «Βελτίωση και περιοδική συντήρηση υποδομών στο πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής» προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ (με Φ.Π.Α.).

Με αφορμή τις σχετικές εργασίες, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης επεσήμανε: «Αλλάζουμε την όψη της Αττικής εκτελώντας εργασίες βελτίωσης και συντήρησης του οδοστρώματος σε κεντρικές οδικές αρτηρίες. Βασική προτεραιότητα μας είναι ένα ασφαλές οδικό δίκτυο.

Η περίοδος που διανύουμε λόγω πανδημίας και απαγόρευσης της κυκλοφορίας αξιοποιείται στο έπακρο προκειμένου να υλοποιηθούν ταχύτερα έργα υποδομών, ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των χρηστών του οδικού δικτύου. Κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών μας  για ασφαλείς  και άνετες μετακινήσεις».

Μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στην Λ. Κηφισίας θα εκτελεστούν εργασίες, στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος από το ύψος του ΣΕΦ έως την Βάρκιζα, τμηματικά στην οδό Πανεπιστημίου από Αμαλίας, στην πλατεία Ομονοίας, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και Ηλιουπόλεως από τον άξονα Καλλιρρόης –Ελ. Βενιζέλου έως την συμβολή της με τη λεωφόρο Ποσειδώνος.

Στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Λαυρίου από τον Σταυρό Αγίας Παρασκευής έως το Λαύριο τμηματικά.

Να σημειωθεί ότι, παράλληλα με τις εργασίες ασφαλτόστρωσης θα πραγματοποιηθεί και τακτοποίηση της στάθμης των φρεατίων απορροής όμβριων  υδάτων, καθώς και αναδιαγράμμιση και νέα διαγράμμιση, όπου απαιτηθεί.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο