ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙACEA προς ΗΠΑ: Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες στηρίζουν την απασχόληση και τα έσοδα της χώρας

ACEA προς ΗΠΑ: Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες στηρίζουν την απασχόληση και τα έσοδα της χώρας

Την έντονη αντίθεσή της εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αναφορικά με το ενδεχόμενο επιβολής δασμών στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτων στη Γενεύη, η ACEA κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να αναλογιστούν τι αντίκτυπο θα έχει μια εμπορική αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΕΕ-ΗΠΑ.

«Τα μέλη της ACEA είναι παγκόσμιες εταιρείες και το διεθνές εμπόριο αποτελεί σημαντικό πυλώνα της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης, Erik Jonnaert.

«Πράγματι, οι αυτοκινητοβιομηχανίες της ΕΕ και των ΗΠΑ έχουν ενσωματωθεί εδώ και δεκαετίες» υποστήριξε ο ίδιος.

Συνεπώς, η ACEA υποστηρίζει το ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο και το σεβασμό των κανόνων διεθνούς εμπορίου, στους οποίους βασίζονται αυτές οι αρχές.

Το εμπόριο αυτοκινήτων μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ αντιπροσωπεύει επί του παρόντος περίπου το 10% του συνολικού εμπορίου μεταξύ των δύο περιοχών. Σήμερα, οι ΗΠΑ αποτελεί τον 3ο μεγαλύτερο εξαγωγέα αυτοκινήτων στην ΕΕ από πλευράς αξίας, που αντιπροσώπευσε το 15,4% των εισαγωγών της ΕΕ το 2017.

Οι ΗΠΑ είναι ο Νο1 προορισμός των εξαγωγών αυτοκινήτων της ΕΕ τόσο σε μονάδες (με 20,4 % του συνόλου των εξαγωγών της ΕΕ το 2017), όσο και σε αξία (μερίδιο 29,3%).

Ο Jonnaert τόνισε ότι «Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι ευρωπαίοι κατασκευαστές δεν εισάγουν μόνο οχήματα στις ΗΠΑ, αλλά ότι έχουν μεγάλο αποτύπωμα παραγωγής εκεί, παρέχοντας σημαντική τοπική απασχόληση και δημιουργώντας φορολογικά έσοδα.

Πράγματι, ορισμένοι ευρωπαίοι κατασκευαστές έχουν τα μεγαλύτερα εργοστάσια τους όχι στην ΕΕ, αλλά στις ΗΠΑ».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο