ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙH ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, έναντι 305,75 εκατ., αναλαμβάνει την κατασκευή του νότιου τμήματος του Ε65 (Λαμία – Ξυνιάδα)

H ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, έναντι 305,75 εκατ., αναλαμβάνει την κατασκευή του νότιου τμήματος του Ε65 (Λαμία – Ξυνιάδα)

Την κατασκευή του νότιου τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας (Ε – 65) αναλαμβάνει η ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το νότιο τμήμα αναφέρεται στο τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, από 0 χλμ. έως και 14 χλμ. η πρόοδος κατασκευής ανέρχεται στο 55%.

Από 14χλμ. έως 26χλμ. έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις σε κάποια τμήματα και αναμένονται οι εξελίξεις για τα υπολειπόμενα.

Σε αυτό το τμήμα, υπάρχει η σήραγγα Τ2, μήκους 3 χλμ. ανά κλάδο, στην οποία έχει ολοκληρωθεί διάνοιξη 500 μ. εκατέρωθεν.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα κατασκευής, το σύνολο του τμήματος θα ολοκληρωθεί σε δυο χρόνια.

Το μεσαίο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, το Ξυνιάδα – Τρίκαλα θα ολοκληρωθεί λειτουργικά το Μάρτιο. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η πρόοδός του ανέρχονταν στο 85,34%, με συνολικό κόστος κατασκευής 420 εκατ. ευρώ.

Για το βόρειο τμήμα, το Τρίκαλα – Εγνατία Οδός και από το 111χλμ. έως το 136χλμ., η πρόοδος κατασκευής είναι στο 40%. Σε αυτό το υποτμήμα, οι απαλλοτριώσεις είναι σχεδόν ολοκληρωμένες.

Από το 136χλμ. έως το τέλος του έργου, λόγω νέας προτεινόμενης χάραξης, δεν έχουν γίνει σχετικές ενέργειες.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο