ΑρχικήΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑKINTO. Το νέο εμπορικό σήμα της Toyota για τις υπηρεσίες κινητικότητας στην Ευρώπη

KINTO. Το νέο εμπορικό σήμα της Toyota για τις υπηρεσίες κινητικότητας στην Ευρώπη

Την έναρξη λειτουργίας ενός νέου εμπορικού σήματος με την ονομασία «KINTO», που θα παρέχει υπηρεσίες κινητικότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη, ανακοίνωσε η Toyota, ως μέρος του παγκόσμιου οράματός της να μετεξελιχθεί σε εταιρεία κινητικότητας, προσφέροντας όλων των ειδών τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τις ανθρώπινες μεταφορές ανά τον κόσμο.

Η Toyota στοχεύει να επεκτείνει τις υπηρεσίες κινητικότητας, πλέον των παραδοσιακών πωλήσεων, σε ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες (fleet), μέσω μιας στρατηγικής οργανωμένης γύρω από τέσσερις πυλώνες:

-Χρήση ξεχωριστού και αποκλειστικού εμπορικού σήματος για την προσέλκυση νέων κατηγοριών χρηστών, από ιδιώτες μέχρι εταιρικούς πελάτες, αλλά και πόλεις

-Αύξηση μεριδίου στην αγορά full service leasing (FSL), με multi-brand all-in-one οχήματα και υπηρεσίες προς εταιρικούς πελάτες και ιδιώτες

-Χρήση της δύναμης των δεδομένων και της συνδεσιμότητας των οχημάτων για την ανάπτυξη και το λανσάρισμα υπηρεσιών όπως car sharing, carpooling, ή χρήση οχήματος μέσω συνδρομής, όπου αυτό είναι εφικτό

-Προετοιμασία για ενσωμάτωση των μελλοντικών εξελίξεων της αυτόνομης οδήγησης στις μεταφορές, αφού προηγουμένως δοκιμαστούν σε περιβάλλον αγοράς, όπως για παράδειγμα η χρήση της φιλοσοφίας e-Palette που αυτή τη στιγμή είναι υπό εξέλιξη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Υπηρεσίες κινητικότητας σε πόλεις, εταιρικούς πελάτες, ιδιώτες

«Η KINTO αποτελεί μέρος της στρατηγικής ανάπτυξης των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων μας. Σε αγορές όπου αυτό είναι εφικτό και βιώσιμο, προσθέτοντας υπηρεσίες κινητικότητας στο παραδοσιακό επιχειρηματικό μοντέλο μας θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις νέες ανάγκες των πελατών και να υποστηρίξουμε νέες απαιτήσεις των πόλεων και των περιοχών» δήλωσε ο Dr Johan van Zyl, πρόεδρος και CEO της Toyota Motor Europe.

Το 2018, η Toyota έθεσε τις βάσεις για την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού οργανισμού της εν όψει της ένταξης νέων υπηρεσιών κινητικότητας στην υπάρχουσα δομή παραγωγής και πώλησης αυτοκινήτων. Η Toyota ίδρυσε δύο φορείς, αντίστοιχα, μία εταιρεία διαχείρισης στόλου (Toyota Fleet Mobility, με έδρα στην Κολωνία, Γερμανία) και μία εταιρεία ψηφιακής πλατφόρμας (Toyota Connected Europe, με έδρα στο Λονδίνο, Βρετανία).

Η KINTO θα χρησιμοποιηθεί για να καταστήσει σαφές ότι οι υπηρεσίες είναι συμβατές με νέους τρόπους κινητικότητας των καταναλωτών, παραμένοντας «ανοιχτή σε όλους και αξιόπιστη», «απλή και εύκολη» και «βιώσιμη».

«Το νέο μας εμπορικό σήμα KINTO δείχνει ότι η εταιρεία είναι περισσότερο από ποτέ αποφασισμένη να ικανοποιήσει τις εξελισσόμενες ανάγκες κινητικότητας του πελάτη. Η Toyota και η Lexus είναι μάρκες που έχουν γίνει διάσημες χάρη στην αξιοπιστία και ποιότητα των αυτοκινήτων τους. Με την KINTO, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα εξίσου ισχυρό εμπορικό σήμα για υπηρεσίες κινητικότητας – μία μάρκα που προσφέρει σταθερά εξαιρετικές εμπειρίες στον πελάτη, σε κοντινές ή μακρινές διαδρομές. Η KINTO είναι η επιτομή της φιλοδοξίας της Toyota να προσφέρει Ακόμα Καλύτερη Μετακίνηση για Όλους», τόνισε ο Matthew Harrison, executive vice president Toyota Motor Europe.

Το όνομα της νέας μάρκας προέρχεται από την ιαπωνική λέξη Kintoun ή Flying nimbus, ένα “cloud” που προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς on-demand για ένα διάσημο χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων στην Ιαπωνία.

Όπως το Kintoun, έτσι και η KINTO θέλει να μπορεί να ικανοποιεί τον πελάτη που αναζητά εύκολους και έξυπνους τρόπους να μετακινηθεί, οποτεδήποτε, οπουδήποτε.

Οι υπηρεσίες

Οι υπηρεσίες της KINTO θα εφαρμόζονται σε κάθε αγορά, με βάση τη βιωσιμότητα και δυνατότητα υλοποίησής τους. Ανάμεσα στις πρώτες υπηρεσίες που θα λανσαριστούν σε ορισμένες Ευρωπαϊκές αγορές είναι:

KINTO One: μία υπηρεσία μίσθωσης Full Service Lease, ο χρήστης της οποίας θα μπορεί να συνδυάζει όχημα, υπηρεσία και ασφάλιση καταβάλλοντας ένα μηνιαίο μίσθωμα.

KINTO Share: υπηρεσία car sharing (κοινοχρησία οχημάτων) με μία μεγάλη γκάμα υβριδικών οχημάτων τα οποία διατίθενται μέσω μιας φιλοσοφίας self-service, χωρίς λειτουργικές δαπάνες. Η υπάρχουσα υπηρεσία car sharing της Toyota με την ονομασία Yuko, που ήδη λειτουργεί σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις (Δουβλίνο, Βενετία, Κοπεγχάγη και Μαδρίτη) θα περιέλθει με νέο όνομα στους κόλπους της KINTO.

KINTO Join: υπηρεσία carpooling, που συνδέει τους εργαζόμενους, οι οποίοι επιθυμούν να μοιράζονται την καθημερινή διαδρομή προς τον τόπο εργασίας τους. Παρέχει οφέλη τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τις εταιρείες, που μπορούν να μειώσουν το ανθρακικό τους αποτύπωμα.

KINTO Flex: υπηρεσία μίσθωσης αυτοκινήτου (leasing) βασισμένη στη συνδρομή, παρέχει αυξημένη ευελιξία και μία premium εμπειρία.

Τέλος, υπό εξέταση είναι και άλλες υπηρεσίες, όπως ride-hailing και μία εφαρμογή multi-modal (πολλαπλών μέσων μεταφοράς). Οι υπηρεσίες θα παρέχουν εύκολη πρόσβαση μέσω mobile εφαρμογών και ενσωματωμένα συστήματα πληρωμών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο