ΑρχικήΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑΟλοκληρώθηκε το φ/β συγκρότημα της “Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης” στον Ασπρόπυργο

Ολοκληρώθηκε το φ/β συγκρότημα της “Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης” στον Ασπρόπυργο

Η “Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης ΑΕ” ολοκλήρωσε πρόσφατα μια μεγάλη επένδυση φωτοβολταϊκών συγκροτημάτων στις εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο Αττικής και το Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Τα συγκεκριμένα φωτοβολταϊκά συγκροτήματα, συνολικής ονομαστικής ισχύος 700kW, εκτιμάται ότι θα καλύψουν το 50% της συνολικής ανάγκης των αντίστοιχων εγκαταστάσεων  της εταιρείας σε ενέργεια, ενώ η εκτιμώμενη ετήσια  αποφυγή εκπομπών CO₂ (σε σχέση με ενέργεια προερχόμενη από ορυκτά καύσιμα) θα ανέλθει αθροιστικά σε 678 τόνους.

Παράλληλα, στις εγκαταστάσεις της “Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης ΑΕ” στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, θα είναι εφικτή η φόρτιση των πρωτοποριακών ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας, με ηλεκτρικό ρεύμα προερχόμενο από τα φωτοβολταϊκά συγκροτήματα, εξυπηρετώντας με αυτό τον τρόπο τόσο τον ιδιόκτητο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων της, όσο και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των πελατών-επισκεπτών της.

Μέσα από αυτή την επένδυση, που η ολοκλήρωσή της συνέπεσε με τον πρόσφατο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η εταιρεία στοχεύει στην ενίσχυση των πρωτοβουλιών και των δραστηριοτήτων που προάγουν τις φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις.

Στο πνεύμα αυτό, εφαρμόζει βέλτιστες πρακτικές ανακύκλωσης σε όλα τα παραπροϊόντα (λιπαντικά, μπαταριές κ.ά.), ενώ  από τις αρχές του 2020 έχει υιοθετήσει στις συναλλαγές με το κοινό τις χάρτινες σακούλες από ανακυκλώσιμα υλικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εδώ και δεκαετίες, σε επίπεδο ομίλου, δραστηριοποιείται στα φωτοβολταϊκά πάρκα, με εγκαταστάσεις που παράγουν ήδη 9.000.000 KWh σε ετήσια βάση.

Τέλος, η Nissan, με το LEAF και με το e-NV200, εργάζεται συστηματικά για ένα μέλλον βιώσιμης κινητικότητας χωρίς εκπομπές C0₂.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο