ΑρχικήΥΠΟΓΕΙΟΣΆκτωρ και Vinci δεν «καταθέτουν τα όπλα» για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Άκτωρ και Vinci δεν «καταθέτουν τα όπλα» για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Άκτωρ και Vinci δεν «καταθέτουν τα όπλα» για το αεροδρόμιο στο Καστέλι. Στελέχη των δυο εταιρειών θεωρούν ότι ο διαγωνισμός δεν έχει… τελειώσει, παρόλο που το εν λόγω κοινοπρακτικό σχήμα δεν κατέθεσε δεσμευτική προσφορά.

Υπενθυμίζεται ότι η ινδική GMR Infrastructure, μαζί με τη ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ, κατέθεσαν τη μοναδική προσφορά για το νέο αεροδρόμιο, αρχικού προϋπολογισμού 850 εκατ. ευρώ.

Ο εν λόγω φάκελος βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης και, εάν εκπληρώσει τις απαιτούμενες τεχνικές και οικονομικές προδιαγραφές, τότε θα ανακηρυχθεί ανάδοχος η κοινοπραξία GMR Infrastructure ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ωστόσο, ο Άκτωρ και οι Γάλλοι της Vinci διατηρούν ελπίδες ότι ο φάκελος δεν συνοδεύεται από τις ελάχιστες οικονομικές απαιτήσεις, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο έως και νομικής προσφυγής.

Όπως επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, με βάση τη διεθνή εμπειρία, σε παρόμοια έργα, η υποβολή μίας μόνο προσφοράς θεωρείται από υποψήφιους χρηματοδότες του έργου, μεταξύ των οποίων και η ΕΤΕπ, ως ένδειξη μη βιωσιμότητας, με αποτέλεσμα η χρηματοδότηση του να κρίνεται αμφίβολη.

Τέλος, Άκτωρ και Vinci αισθάνονται «προδομένοι» από τη συμπεριφορά του υπουργείου Μεταφορών, θεωρώντας ότι είχε υποσχεθεί, όχι μόνο σε αυτούς, παράταση των δεσμευτικών προσφορών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο