ΑρχικήΥΠΟΓΕΙΟΣΑυτό ήταν; Έπιασε «ταβάνι» η ανάπτυξη της Ryanair στην Ελλάδα;

Αυτό ήταν; Έπιασε «ταβάνι» η ανάπτυξη της Ryanair στην Ελλάδα;

Επανήλθε στη ρητορική… παλαιότερων χρόνων η Ryanair. Ο εμπορικός διευθυντής David O’ Βrien “επιτέθηκε” στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για τα υψηλά τέλη, αφήνοντας αιχμές και για τη Fraport, υποστηρίζοντας ότι τα εγχώρια περιφερειακά αεροδρόμια θα καταστούν ακριβότερα, σε σχέση με τα ισπανικά.

Ασφαλώς, η εξαγγελία περί μείωσης χωρητικότητας, τόσο την καλοκαιρινή, όσο και τη χειμερινή περίοδο από την μεγαλύτερη low cost εταιρεία προβλημάτισε τους τουριστικούς φορείς και τους διαχειριστές των αεροδρομίων.

Σε ποιο βαθμό φταίει το «Ελ. Βενιζέλος», η Fraport ή η ελληνική κυβέρνηση; Σε κάποιο, αλλά όχι σε απόλυτο, όπως υποστηρίζουν αναλυτές της αεροπορικής αγοράς.

«Αυτό είναι το μοντέλο της Ryanair. Τα χαμηλά ναύλα προϋποθέτουν υψηλές πληρότητες. Εάν δεν της έχει, φεύγει. Τα παραδείγματα είναι πολλά», σχολιάζουν.

«Τα καινούργια αεροσκάφη δεν έχουν έρθει, οπότε η ιρλανδική εταιρεία προσέχει ακόμα περισσότερο τις δρομολογήσεις των υπαρχόντων», επισημαίνουν οι ίδιοι αναλυτές, θέτοντας το ακόλουθο ερώτημα, το οποίο είναι ίσως και το πιο σημαντικό:

«Αυτό ήταν; Έπιασε «ταβάνι» η ανάπτυξη της Ryanair στην Ελλάδα;».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο