ΑρχικήΥΠΟΓΕΙΟΣΕκλογές στην Eλληνική Εταιρεία Logistics, με ή χωρίς εκπλήξεις

Εκλογές στην Eλληνική Εταιρεία Logistics, με ή χωρίς εκπλήξεις

Εντός του μήνα πραγματοποιείται η τακτική γενική συνέλευση της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (ΕΕL), κατά τη διάρκεια της οποίας θα διεξαχθούν αρχαιρεσίες για το νέο διοικητικό συμβούλιο.

Ο νυν πρόεδρος, Νίκος Ροδόπουλος της OnLine Data θα θέσει, εκ νέου, υποψηφιότητα.

Άγνωστο παραμένει, επί του παρόντος, εάν και υπάρξει και έτερος υποψήφιος, κάτι το οποίο θα διαφανεί τις επόμενες ημέρες.

Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί «τεκτονικές αλλαγές» στον κλάδο, με κυριότερη την ψήφιση του νόμου 4302/2014 «Ρύθμιση θεμάτων Εφοδιαστικής και άλλες διατάξεις», ο οποίος – ουσιαστικά – θεσμοθέτησε και ανέδειξε τα logistics στην Ελλάδα.

Πλέον, το στοίχημα έγκειται στην εφαρμογή της δευτερογενούς νομοθεσίας, η οποία επιλύει σειρά γραφειοκρατικών και πολεοδομικών ζητημάτων και την αναβάθμιση των εμπορευματικών υποδομών (οδικοί άξονες, σιδηρόδρομος, εμπορευματικά κέντρα, κτλ.).

Σε εγχώριο επίπεδο και σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, η συνεισφορά του κλάδου ανέρχεται στο 10,8% (13% στην Ε.Ε.) του ΑΕΠ.

Ο κλάδος εμπορίας, μεταποίησης και παροχής υπηρεσιών logistics φτάνει τα 13,3 δισ. ευρώ και ο κλάδος της ποντοπόρου ναυτιλίας τα 6,5 δισ. ευρώ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο