ΑρχικήΥΠΟΓΕΙΟΣ«Εταιρείες logistics έχουν διεμβολίσει τον κλάδο των ταχυμεταφορών / courier»

«Εταιρείες logistics έχουν διεμβολίσει τον κλάδο των ταχυμεταφορών / courier»

“Εταιρείες logistics έχουν διεμβολίσει τον κλάδο των ταχυμεταφορών / courier”. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, Νίκος Ροδόπουλος στο 8ο Συνέδριο e-business που διεξήχθη την περασμένη Παρασκευή (27/9).

Το εν λόγω πάνελ (σχετική φωτογραφία) είχε ως θεματική το ηλεκτρονικό εμπόριο, τις εταιρείες ταχυμεταφορών / courier και τα logistics, εξετάζοντας την συμβολή τους στην οργάνωση και ανάπτυξη εταιρειών με φυσικά καταστήματα, αλλά και με δίκτυο ηλεκτρονικού εμπορίου.

«Αρκετές εταιρείες logistics κάνουν πλέον και παραδόσεις last mile», σχολίασε ο κ. Ροδόπουλος, επισημαίνοντας ότι «για τις εταιρείες logistics, το πρόβλημα είναι ο αστικός ιστός και η διακίνηση εμπορευμάτων εντός αυτού», τασσόμενος υπέρ της συγκέντρωσης ομοειδών εμπορευμάτων – πολλών εταιρειών – σε συγκεκριμένους χώρους και μετέπειτα, διανομής τους, με περιβαλλοντικά μέσα, στα αστικά κέντρα.

Image

Στιγμιότυπο από το πάνελ

Αντίστοιχα, ο commercial and supply chain director της Logistics Way, Σωτήρης Μαρινάκης αναφέρθηκε στην σημασία των logistics σε μια εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, επεξηγώντας πως μπορεί να την οδηγήσει στην… πολυπόθητη κερδοφορία.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της ACS Courier, Κώστας Μενεγάκης υποστήριξε ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο ολοένα και μεγεθύνει τους όγκους του (το 2024, η αξία του e-commerce θα ανέλθει παγκοσμίως στα 6 τρις δολάρια), δημιουργώντας πρόσθετες απαιτήσεις για περαιτέρω ψηφιοποίηση των εταιρειών ταχυμεταφορών.

Τέλος, ο strategic planning and operations director της Speedex, Κωνσταντίνος Παζάλος τόνισε ότι ο κλάδος των ταχυμεταφορών έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, το κόστος έχει συμπιεστεί αρκετά και ότι οι πελάτες έχουν γίνει πιο απαιτητικοί.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο