ΑρχικήΥΠΟΓΕΙΟΣΗ Ελλάκτωρ ανέλαβε την… ανακατασκευή της

Η Ελλάκτωρ ανέλαβε την… ανακατασκευή της

Σημαντικές αλλαγές σημειώνονται, τους τελευταίους μήνες, στον όμιλο της Ελλάκτωρ, υπό τη νέα διοίκηση των αδελφών Καλλιτσάντση.

Ουσιαστικά, το μεγαλύτερο στοίχημα του ομίλου έγκειται στην… ανακατασκευή του, καθώς φαίνεται ότι η νέα διοίκηση θεωρεί ότι η Ελλάκτωρ έχασε έδαφος, έναντι ανταγωνιστών την περίοδο της κρίσης, έχοντας επαναπροσδιορίσει πλέον συμμαχίες και στρατηγικές.

Σύμφωνα με στελέχη της νέας διοίκησης, τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου 2018, τα οποία συνοδεύονται από σημαντικές ζημιές, επιβεβαίωσαν την ανάγκη άμεσης αλλαγής στη διοίκηση, όπως και συνέβη.

Η νέα διοίκηση έχει εστιάσει στην καταγραφή και αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων, κυρίως, στον τομέα της κατασκευής.

Όπως επισημαίνεται, έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα παρακολούθησης και ελέγχου της κατασκευής, σε επίπεδο ρευστότητας, κόστους και ρίσκου.

Στην ΑΚΤΩΡ έχει αντικατασταθεί το σύνολο των διευθυντικών στελεχών στα Κεντρικά Γραφεία (Διευθύνων Σύμβουλος, Οικονομικός Διευθυντής, Νομικός Σύμβουλος), ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει αλλαγές και σε υπεύθυνους έργων στα Βαλκάνια.

Επίσης, ολοκληρώθηκαν οι αλλαγές και στα 21 διοικητικά συμβούλια των θυγατρικών του ομίλου.

Η Άκτωρ, όπως υποστηρίζουν στελέχη της Ελλάκτωρ, παραμένει η μεγαλύτερη εταιρεία υποδομών στην Ελλάδα, με μερίδιο αγοράς άνω του 40%, με 1,6 δις ανεκτέλεστο στο εννεάμηνο κι επιπλέον έργα 166 εκατ. ευρώ μετά τις 30/9/18.

Ως κεντρική στόχευση προσδιορίστηκε η επιστροφή στην κερδοφορία το 2019.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο