ΑρχικήΥΠΟΓΕΙΟΣ«Η κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει την Αχαΐα». Έριδες για το Πάτρα – Πύργος και το τρένο

«Η κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει την Αχαΐα». Έριδες για το Πάτρα – Πύργος και το τρένο

«Η κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει την Αχαΐα. Το απέδειξε με την Νομική της Πάτρας, με την Πατρών – Πύργου και συνεχίζει με το τρένο», ανέφερε, σε διαδικτυακή ανάρτηση, ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος επισκέφθηκε την Πάτρα.

Όντως, το τελευταίο διάστημα, την επικαιρότητα απασχολεί η τύχη των εργολαβιών του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος και η διέλευση του τρένου στην Πάτρα.

Για το Πάτρα – Πύργος, ο πρώην υπουργός υπεραμύνθηκε της κατάτμησης του έργου σε 8 εργολαβίες και της συνέχισης της υφιστάμενης διαδικασίας.

Οι δηλώσεις στην Πάτρα

H κυβέρνηση είναι ανεπαρκής σε πολιτικό και διαχειριστικό επίπεδο. Αντί να αναστέλλει μία σειρά από διαγωνισμούς σε κρίσιμες υποδομές της χώρας, θα ήταν καλό να μας πει το σχέδιο της και τον τρόπο που θα το υλοποιήσει. https://bit.ly/31bHOHo

Posted by Χρήστος Σπίρτζης on Saturday, October 12, 2019

Αντίστοιχα, για την διέλευση του τρένου στην Πάτρα, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι για το τμήμα Ρίο – Άγιος Διονύσιος υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη και πόροι 130 εκατ. ευρώ από το τρέχον ΕΣΠΑ.

Αναφορικά με το Πάτρα – Πύργος, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο υποστηρίζει ότι “έτσι όπως σχεδιάστηκε το έργο, δεν βγαίνει”, δεν έχει γνωστοποιήσει – επισήμως – την τελική του θέση (δηλαδή, εάν θα ακυρώσει όλους τους διαγωνισμούς ή αυτούς που δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις, εάν θα προκηρύξει νέο διαγωνισμό, χαρακτηρίζοντας ενιαίο έργο τον οδικό άξονα ή εάν θα τον ενσωματώσει στην Ολυμπία Οδό), κάτι το οποίο αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Αντίστοιχα, για την διέλευση του τρένου στην Πάτρα, πέρα από τις τοποθετήσεις του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή ότι «είναι λίγο φαραωνικό να μιλάμε για πλήρη υπογειοποίηση», δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι προθέσεις του υπουργείου (άλλωστε, πρόσφατα άλλαξε η διοίκηση του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ), εάν και πολλοί θεωρούν ότι θα προτιμηθεί η λύση του 2014.  

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο