ΑρχικήΥΠΟΓΕΙΟΣΗ ναυτιλία ενώνει: Όταν η Α. Μέρκελ συνάντησε τον Π. Κουρουμπλή

Η ναυτιλία ενώνει: Όταν η Α. Μέρκελ συνάντησε τον Π. Κουρουμπλή

Την παρουσία του Έλληνα υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή στο 10ο ετήσιο Εθνικό Συνέδριο της γερμανικής ναυτιλίας, στο Αμβούργο, αντιλήφθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Και όταν ήρθε η ώρα της ομιλίας της, αναφέρθηκε τρεις φορές στον Έλληνα υπουργό. Μάλιστα, επισήμανε ότι ήταν ο μόνος Ευρωπαίος υπουργός που παρέστη στο κορυφαίο, για τη γερμανική ναυτιλία, συνέδριο.

Την τρίτη φορά που αναφέρθηκε στον κ. Κουρουμπλή, η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε πόσο ασφαλή είναι τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πόσο σημαντική είναι η δουλειά που κάνει το ελληνικό Λιμενικό Σώμα.

Η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή χώρα που σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης και κάλεσε τους συνέδρους να χειροκροτήσουν την Ελλάδα.

Μετά το τέλος των εργασιών του συνεδρίου, η κ. Μέρκελ συνάντησε τον κ. Κουρουμπλή. Παρουσία του Δημάρχου του Αμβούργου Olaf Scholz και του Υφυπουργού Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας και Συντονιστή Ναυτιλίας της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας, Uwe Beckmeyer, η Γερμανίδα καγκελάριος χαιρέτισε τον Ελληνα υπουργό και του είπε:

«Μαθαίνω ότι είστε από τους σπουδαιότερους υπουργούς στην Ελλάδα, αφού τα θέματα γύρω από τη Ναυτιλία τα προστατεύει και το Σύνταγμα».

Πάντως, Έλληνες και Γερμανοί εφοπλιστές είναι ανταγωνιστές και μάλιστα, αρκετοί Έλληνες θεωρούν ότι η εν εξελίξει έρευνα της ΕΕ για τις φοροαπαλλαγές τους έχει υποκινηθεί κι από γερμανικά συμφέροντα.

Όπως είναι φυσικό, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αποδειχτεί, αλλά…

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο