ΑρχικήΥΠΟΓΕΙΟΣΚάνουν «αβάντα» οι πλοιοκτήτες στους απεργούς της ΠΝΟ; Αιχμές Π. Κουρουμπλή

Κάνουν «αβάντα» οι πλοιοκτήτες στους απεργούς της ΠΝΟ; Αιχμές Π. Κουρουμπλή

Οι αιχμές του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή εναντίον της ΠΝΟ αναμενόμενες. Ωστόσο, αναμενόμενες δεν ήταν οι αιχμές προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Ο υπουργός Ναυτιλίας θεωρεί ότι συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΝΟ επηρεάζονται από διοικήσεις ακτοπλοϊκών εταιρειών, οι οποίες δεν είναι «φιλικές» προς την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Γι’ αυτό, στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την απεργία της ΠΝΟ.

«Αν θεωρούν ότι χτυπούν την κυβέρνηση, πρέπει να γνωρίζουν ότι συγκρούονται και χτυπούν την ελληνική κοινωνία», ανέφερε ο υπουργός.

Για το κυρίαρχο ζήτημα της φορολόγησης των ναυτικών, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει, από την πρώτη στιγμή, ότι δεν έχει πρόθεση εξομοίωσης της φορολόγησης τους με εκείνη άλλων κλάδων, παραπέμποντας, τόσο σε δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου, όσο και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

«Διαβεβαιώσαμε γραπτώς την ΠΝΟ ότι δεν θα αλλάξει το φορολογικό πλαίσιο και δώσαμε μάχη με τους Θεσμούς, ώστε να μην αυξηθεί 3% στα κατώτερα και ανώτερα πληρώματα», σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

«Δεν κατανοώ τη συμπεριφορά κάποιων, αλλά και τη συμπεριφορά ορισμένων εταιρειών. Δεν θα μπούμε στη λογική να εφαρμόσουμε τον νόμο και να γίνουν κάποιοι ήρωες. Κι όταν αναφέρομαι στον νόμο, δεν εννοώ επίταξη, δεν τίθεται τέτοιο θέμα, αλλά τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας. Θέλουμε να λυθεί το θέμα μέσα από τον διάλογο», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της, η ΠΝΟ υποστηρίζει ότι η απεργία θα συνεχιστεί έως τις 9-10 Δεκεμβρίου μέχρι να υπάρξει γραπτή δήλωση – δέσμευση του υπουργού Οικονομικών για το φορολογικό.

Ήδη, πάντως, αρκετά επιμελητήρια, περιφέρειες και φορείς έχουν ζητήσει από τον υπουργείο Ναυτιλίας την εξεύρεση λύσης για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό των νησιών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο