ΑρχικήΥΠΟΓΕΙΟΣΚαθυστερήσεις πτήσεων: Λιγότερες το επόμενο καλοκαίρι, λαμβάνονται μέτρα

Καθυστερήσεις πτήσεων: Λιγότερες το επόμενο καλοκαίρι, λαμβάνονται μέτρα

Δεν θα έχουμε τόσες πολλές καθυστερήσεις πτήσεων το επόμενο καλοκαίρι.

Αυτό είναι το μήνυμα που δίδεται προς τα έξω από τις σχετικές συσκέψεις και συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, τις τελευταίες ημέρες, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με πληροφορίες του metaforespress.gr.

Όπως ακούγεται στην αεροπορική αγορά, το υπουργείο διαμηνύει ότι το καλοκαίρι του 2020 το φαινόμενο θα έχει ελαχιστοποιηθεί.

Από πού εδράζεται η αισιοδοξία; Κυρίως, από την πρόσληψη 47 ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Το ΥΠΟΙΚ ενέκρινε το κονδύλι για την πρόσληψή τους, τον Οκτώβριο εισέρχονται στις σχολές για εκπαίδευση και μετά από μερικούς μήνες τοποθετούνται σε οργανικές μονάδες (αρχικά για εκπαίδευση, μετά με πλήρη καθήκοντα).

Επίσης, προχωρούν οι διαδικασίες για 13 μετατάξεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με στόχο την ενίσχυση του σώματος των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Στο μεσοδιάστημα και για την παρούσα περίοδο, μεταφέρθηκαν 4 ελεγκτές στην τερματική περιοχή Αθηνών, με αποτέλεσμα τη βελτίωση των επιδόσεων στην εναέρια κυκλοφορία και τη μείωση των καθυστερήσεων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Σχόλια
 • Ξέρετε πόσα χρόνια θέλουν οι 47+13 νέοι για να πιάσουν μικρόφωνο ;
  Όσο δε για τους 4 ελεγκτές που “μεταφέρθηκαν” στην τερματική Αθηνών, ξέρετε από που έφυγαν ; Από το Κέντρο ελέγχου Περιοχής.
  Ξέρετε πόσο θα συμβάλλουν ; τίποτε ουσιαστικό γιατί απλά οφείλουν να εκπαιδευτούν από την αρχή στις διαδικασίες της Προσέγγισης.
  Και η ελάττωση των καθυστερήσεων ; Απλά οφείλεται στην μείωση της ζήτησης, δηλ. της κυκλοφορίας.

  26 Αυγούστου, 2019
 • Δεν αρκεί μόνο η πρόσληψη ελεγκτών. Το αεροδρόμιο οφείλει να επενδύσει σε επιχειρησιακού τύπου υποδομές ώστε τα αεροσκάφη να μην καθυστερούν στο έδαφος. Όλα τα αεροδρόμια στην Ευρώπη είναι coordinated εκτός από το δικό μας. Googleλάρετέ το και θα δείτε τι σημαίνει.

  26 Αυγούστου, 2019

Αφήστε ένα σχόλιο