ΑρχικήΥΠΟΓΕΙΟΣΜεγάλη πίεση στη μετοχή της Aegean, «βουτιά» 24,32% σε μια ημέρα

Μεγάλη πίεση στη μετοχή της Aegean, «βουτιά» 24,32% σε μια ημέρα

Μεγάλη πίεση δέχτηκε σήμερα η μετοχή της Aegean Airlines, σημειώνοντας πτώση 24,32%!

Η μεγάλη πτώση, όπως αναφέρουν χρηματιστηριακοί αναλυτές, αποτελεί απόρροια των πρόσφατων δηλώσεων του προέδρου της εταιρείας, Ευτύχη Βασιλάκη για τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης στις αερομεταφορές και την εταιρεία.

Μάλιστα, η Aegean ανακοίνωσε σήμερα ότι διοργανώνει νέα τηλεδιάσκεψη στις 18 Μαΐου, πιθανότατα για να μετριάσει τις αντιδράσεις.

Αρκετοί μέτοχοι φαίνεται ότι προτίμησαν να πουλήσουν μετοχές, είτε γιατί θεωρούν «χαμένο» το εφετινό καλοκαίρι, είτε γιατί εκτιμούν ότι η εταιρεία θα χρειαστεί κρατική βοήθεια.

Η κρατική βοήθεια στις αερομεταφορές δεν είναι… ταμπού πλέον, το αντίθετο μάλιστα. Όταν κολοσσοί, όπως η Lufthansa και Air France – KLM «διατυμπανίζουν» την σχετική ανάγκη, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος της κρίσης.

Ωστόσο, ένα ερώτημα γεννάται: H κρατική βοήθεια είναι εύλογη σε κάποιο βαθμό, αλλά μπορεί η ΕΕ και οι εθνικές κυβερνήσεις να διασφαλίσουν ότι οι κρατικές ενισχύσεις δεν συνιστούν αθέμιτο ανταγωνισμό, ίσως όχι τώρα, αλλά στο εγγύς μέλλον;

Πρόκειται πραγματικά για μια δύσκολη εξίσωση…

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Σχόλια
  • Ο κ. Βασιλάκης στις δηλώσεις του δήλωσε “υπερήφανος” που μας απάλλαξε από την κρατική Ολυμπιακή..έναντι μόλις 72 εκατομμυρίων ευρώ, αν θυμάμαι καλά. Εμείς οι φορολογούμενοι με τη σειρά μας για να απαλλάξουμε την Aegean από τα χρέη, πόσα θα πρέπει να δώσουμε; Πολύ φοβάμαι ότι το ποσό θα είναι πολλαπλάσιο. Κατά τα άλλα ζούμε σε μια ελεύθερη αυτορυθμιζόμενη οικονομία, το δημόσιο μόνο δημιουργεί προβληματικές εταιρίες και η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι πανάκεια…

    4 Μαΐου, 2020

Αφήστε ένα σχόλιο