ΑρχικήΥΠΟΓΕΙΟΣ«Πίνουν νερό στο όνομα» του Στ. Πιτσιόρλα οι Κινέζοι της Cosco

«Πίνουν νερό στο όνομα» του Στ. Πιτσιόρλα οι Κινέζοι της Cosco

Οι συμπάθειες δεν κρύβονται. Οι Κινέζοι της Cosco τρέφουν μεγάλη εκτίμηση για τον υφυπουργό Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα. Άλλωστε, ήταν αυτός, που όταν ήταν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, «έτρεξε» την εν λόγω αποκρατικοποίηση.

Οι καλές σχέσεις των δυο πλευρών φάνηκαν και στην επετειακή εκδήλωση της Cosco για την επανακατασκευή και επαναλειτουργία των τεσσάρων υφιστάμενων δεξαμενών του ΟΛΠ.

«Η νέα δεξαμενή των 80.000 τόνων, που θα έρθει μέχρι το τέλος του χρόνου, θα δημιουργήσει νέες δουλειές και θέσεις εργασίας. Σε αυτή την προσπάθεια, θα πρέπει να έχουμε την υποστήριξη της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης”, ανέφερε, αρχικά, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Capt. Fu, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την παρουσία στην εκδήλωση του υπουργού Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή και του υφυπουργού Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα.

Η Cosco τρέφει μεγάλες ελπίδες για την ναυπηγοεπισκευή στο Πέραμα, όπως και το ελληνικό δημόσιο, το οποίο θέλει να αναζωογονήσει τον εν λόγω κλάδο.

Ωστόσο, πολλά θα εξαρτηθούν από την τύχη των («ανενεργών») ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, αφού σε μερικά χιλιόμετρα ακτογραμμής «συνωστίζονται» αρκετά ναυπηγεία.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο