ΑρχικήΥΠΟΓΕΙΟΣΣτα άκρα η διαμάχη Χρ. Σπίρτζη – Στ. Πιτσιόρλα, με εκατέρωθεν προσωπικές αιχμές

Στα άκρα η διαμάχη Χρ. Σπίρτζη – Στ. Πιτσιόρλα, με εκατέρωθεν προσωπικές αιχμές

Στα άκρα οδηγείται η διαμάχη του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα, με ευθύνη – κυρίως – του υπουργού Μεταφορών, εξαιτίας των“δυσφημιστικών” δημόσιων τοποθετήσεών του κατά σειράς αποκρατικοποιήσεων και του ρόλου του ΤΑΙΠΕΔ.

Έτσι, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στον κ. Σπίρτζη δεν προτίθεμαι να απαντήσω. Εκτός από διαφορετικές απόψεις, έχουμε τελείως διαφορετική διαδρομή και διαφορετική κλίμακα αξιών».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σπίρτζης δήλωσε, σήμερα στην ΕΡΤ, ότι το τίμημα, βάσει του οποίου παραχωρήθηκε το Ελληνικό δεν ήταν το καλύτερο, εξαπολύοντας νέα επίθεση στο ΤΑΙΠΕΔ, λέγοντας ότι λειτουργεί πολλές φορές έξω από τις κυβερνητικές εντολές.

Μάλιστα, ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε ότι, όχι μόνο το τίμημα για το Ελληνικό δεν θεωρείται εύλογο, αλλά ενδέχεται «να υπάρξουν συγκεκριμένες ευθύνες για όσους εκτίμησαν τη συγκεκριμένη αξία στην αρχική συμφωνία».

Ο υπουργός Μεταφορών σημείωσε ότι το ΤΑΙΠΕΔ «στήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, με στόχο να ξεπουλήσει περιουσιακά στοιχεία της χώρας», αφήνοντας υπαινιγμούς και για τον πρόεδρό του, Στέργιο Πιρτσιόλα, λέγοντας «πως αυτός ο άνθρωπος ήταν για μεγαλύτερα πράγματα».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πιτσιόρλας αποτελεί επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και ότι το ΤΑΙΠΕΔ είναι ομεγαλομέτοχος αρκετών ΔΕΚΟ του υπουργείου Μεταφορών, όπως της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ, του «Ελ. Βενιζέλος», της Εγνατίας Οδού, των ΕΛΤΑ, κτλ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο