ΑρχικήΥΠΟΓΕΙΟΣΤις Βρυξέλλες πρόκειται να επισκεφθεί ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Τα ανοιχτά μέτωπα

Τις Βρυξέλλες πρόκειται να επισκεφθεί ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Τα ανοιχτά μέτωπα

Τις Βρυξέλλες πρόκειται να επισκεφθεί, το επόμενο διάστημα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Η ατζέντα μεγάλη, καθώς αρκετά μεγάλα έργα υποδομών και μεταφορών της Ελλάδας συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ.

Η μεγαλύτερη εμπλοκή διαπιστώνεται στον οδικό άξονα Πάτρα – Πύργος.  Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσης όλων των συμβάσεων και επαναπροκήρυξης τους ως ενιαίο έργο.

Μάλιστα, εικάζεται ότι το Πάτρα – Πύργος εξετάζεται να προστεθεί στην Ολυμπία Οδό (Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα), όπως όριζε η αρχική σύμβαση παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε λύση απαιτεί την σύμφωνη γνώμη της ΕΕ, η οποία έχει εγκρίνει 293 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής για την ολοκλήρωσή του οδικού τμήματος Πάτρα – Πύργος.

Από την άλλη πλευρά, εάν το τμήμα Πάτρα – Πύργος «κουμπώσει» στην Ολυμπία Οδό, εικάζεται ότι άλλες κοινοπραξίες παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων θα εγείρουν τα δικά τους αιτήματα, όπως πιθανή επέκταση του φυσικού αντικειμένου των συμβάσεων, με την συνεπακόλουθη χρονική επέκταση των συμβάσεων παραχώρησης.

Πέρα από τα οδικά έργα, όπως τον διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναμένεται να έχει συζητήσεις και για σιδηροδρομικά έργα.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο