ΑρχικήΥΠΟΓΕΙΟΣH Aegean Airlines παρακολουθεί τις εξελίξεις για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

H Aegean Airlines παρακολουθεί τις εξελίξεις για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας «ενώνει» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις Aegean Airlines και ΤΕΜΕΣ (Costa Navarino).

Πριν από λίγες ημέρες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (σχετικό video), τάχθηκε υπέρ της προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση του αεροδρομίου Καλαμάτας.

«Στο ζήτημα του αεροδρομίου, πολύ σύντομα, θα πάρουμε τις οριστικές μας αποφάσεις, και μέσα από ένα σχήμα σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας μόνο του, ανεξάρτητο, θα μπορέσει να γίνει αντικείμενο μιας καινούργιας διαδικασίας, μιας σύμβασης παραχώρησης, αντίστοιχης με αυτή που υπεγράφη για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, έτσι ώστε το πιο δυναμικό περιφερειακό αεροδρόμιο της χώρας να μπορέσει να προσελκύσει τις επενδύσεις που χρειάζεται, για να μπορέσει να οδηγήσει όλη την ευρύτερη περιοχή της Νότιας Πελοποννήσου σε έναν νέο δρόμο ανάπτυξης», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Ουσιαστικά, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την προκήρυξη ενός διεθνούς διαγωνισμού για την αναβάθμιση και εκμετάλλευση του αεροδρομίου Καλαμάτας, το οποίο – όπως ειπώθηκε – θα παραχωρηθεί μόνο του και δεν θα ενταχθεί σε ένα ευρύτερο πακέτο με άλλα κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια.

Ίδια σκέψη είχε και η προηγούμενη κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε το metaforespress.gr στις 9 Νοεμβρίου 2018, με αποκλειστική δήλωση του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη στην ιστοσελίδα.

Τις εξελίξεις για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας παρακολουθούν από κοντά η Aegean Airlines του Ε. Βασιλάκη και η ΤΕΜΕΣ (Costa Navarino) του Αχ. Κωνσταντακόπουλου, καθώς διατηρούν κοινά επιχειρηματικά συμφέροντα σε αερομεταφορές και τουρισμό.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο