ΑρχικήLOGISTICSΑδειοδοτήσεις αποθηκών, τελωνειακές αποθηκεύσεις και ανανέωση στόλου φορτηγών στη συνάντηση ΣΥΝΔΔΕ&L – Ν. Μαυραγάνη

Αδειοδοτήσεις αποθηκών, τελωνειακές αποθηκεύσεις και ανανέωση στόλου φορτηγών στη συνάντηση ΣΥΝΔΔΕ&L – Ν. Μαυραγάνη

Μετά από σχετικό αίτημά του ΣΥΝΔΔΕ&L, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών Νικόλαου Μαυραγάνη με μέλη του δ.σ., στο υπουργεί Μεταφορών.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα, όπως το φλέγον ζήτημα της αδειοδότησης των επιχειρήσεων logistics, η επιτακτική ανάγκη ισότιμης μεταχείρισης όλων των επιχειρήσεων που διαθέτουν ή θα αποκτήσουν χώρους τελωνειακής αποθήκευσης ή ελεύθερης ζώνης εμπορίου, αναφορικά με το επιπλέον προνόμιο αναστολής του ΦΠΑ και για τα εγχώρια εμπορεύματα (ΠΟΛ 1026/2016).

Τέλος, έγινε αναφορά στις παραμέτρους που συμβάλουν στην αύξηση του μεταφορικού κόστους της χερσαίας μεταφοράς, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του τελικού καταναλωτή.

Τονίσθηκε, επίσης, η ανάγκη εκσυγχρονισμού του στόλου των φορτηγών διεθνών μεταφορών, κάτι για το οποίο η πλευρά του υπουργείου, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Από την θέση του, ο υπουργός επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός παρατηρητηρίου και σε μελλοντικό χρόνο ενός δημοπρατηρίου, όπου θα καταγράφονται σε ψηφιοποιημένη μορφή το σύνολο των αναγκών της παραγωγής, αποθήκευσης, μεταφοράς και τελικής διανομής των εμπορευμάτων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο