ΑρχικήLOGISTICSΑναγκαία η απρόσκοπτη διέλευση φορτηγών και εμπορευμάτων από τα ανοιχτά συνοριακά σημεία

Αναγκαία η απρόσκοπτη διέλευση φορτηγών και εμπορευμάτων από τα ανοιχτά συνοριακά σημεία

Τα προβλήματα που προκύπτουν στις συνοριακές διελεύσεις, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χτεσινής συνάντησης ανάμεσα σε αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΦΑΕ και του γενικού γραμματέα Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα», με τον κ. Σταμπουλίδη να αντιλαμβάνεται την ανάγκη για την απρόσκοπτη διέλευση των εμπορευμάτων από τα σύνορα της χώρας.

(Από αριστερά): Χαράλαμπος Τσοχαταρίδης – γενικός γραμματέας ΟΦΑΕ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης – γενικός γραμματέας Εμπορίου υπ. Ανάπτυξης, Απόστολος Κενανίδης – πρόεδρος ΟΦΑΕ, Γεώργιος Σιδερίδης – ταμίας ΟΦΑΕ.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της ΟΦΑΕ τόνισαν πως «οι Έλληνες αυτοκινητιστές παραμένουν από την αρχή της πανδημίας πιστοί στην τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας και την εφαρμογή όλων των περιοριστικών μέτρων για την διασφάλιση της ατομικής και της δημόσιας υγείας».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί με κάθε άλλη αρμόδια Αρχή, προκειμένου να δοθούν λύσεις για την απρόσκοπτη συνοριακή διέλευση των φορτηγών οχημάτων από τα ανοιχτά συνοριακά σημεία σε 24ωρη βάση, καθώς επίσης για την αναβάθμιση της πλατφόρμας υποβολής PLF σύμφωνα με τις ανάγκες των επαγγελματιών, το μέτρο του κατ’ οίκον περιορισμού για οδηγούς κ.λπ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο