ΑρχικήLOGISTICSΑναπτυξιακός: Υποβλήθηκαν 821 σχέδια, ύψους 2,2 δισ. – Μικρός ο αριθμός επενδύσεων στα logistics

Αναπτυξιακός: Υποβλήθηκαν 821 σχέδια, ύψους 2,2 δισ. – Μικρός ο αριθμός επενδύσεων στα logistics

Εξαιρετικά θετική ήταν η ανταπόκριση του κοινού στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων, μέχρι τις 30 Ιανουαρίου, οπότε και έληξε η ημερομηνία υποβολής προτάσεων επενδυτικών σχεδίων.

Η οριστικοποίηση αυτών των υποβολών θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2017.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία:

– Έχουν υποβληθεί 821 επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 2,2 δισ. ευρώ.

– Το μεγαλύτερο μέρος των επενδυτικών σχεδίων (41,3%) αιτούνται φορολογικής απαλλαγής, ενώ τα υπόλοιπα αιτούνται επιχορήγησης, leasing ή ενίσχυσης μισθολογικού κόστους.

– Το 65% των επενδυτικών σχεδίων και το 51,3% του συνολικού ύψους των επενδύσεων αφορούν τη βιομηχανία (κυρίως τον κλάδο της αγροτοδιατροφής) και μικρός αριθμός επενδύσεων τα logistics.

-Τα επενδυτικά σχέδια στον τουρισμό αποτελούν το 35% των επενδυτικών σχεδίων και το 48,7% του συνολικού ύψους επενδύσεων (Anaptyxiakos Ypovoles_2017).

Μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα ανοίξουν άλλα δύο καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου (καινοτομίες και cluster) και άλλα δύο ακόμη μέχρι το τέλος Απριλίου (ολοκληρωμένα χωρικά κλαδικά και funds).

Αξίζει να τονιστεί ότι στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο 3908/11, στα τέσσερα χρόνια ισχύος του, είχαν υπαχθεί μόλις 1.270 σχέδια.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο