ΑρχικήLOGISTICSΑπογοητευτικό το ντεμπούτο της CEVA Logistics στο ελβετικό Χρηματιστήριο

Απογοητευτικό το ντεμπούτο της CEVA Logistics στο ελβετικό Χρηματιστήριο

Απογοητευτική χαρακτηρίζεται η επίσημη πρώτη της CEVA Logistics στην χρηματιστηριακή αγορά της Ελβετίας, καθώς οι μετοχές της εταιρείας μεταφορών σημείωσαν πτώση άνω του 8%.

Σύμφωνα με το Reuters, λίγο καιρό πριν την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο, η Apollo -στην οποία ανήκει η CEVA- προχώρησε στην ενίσχυση της εταιρείας με 1,20 δισ. δολ. μέσω της προσφοράς νέων μετοχών.

Ωστόσο, στα μέσα της χρηματιστηριακής συνεδρίασης το stock μειώθηκε κατά 8,1% έναντι της τιμής προσφοράς των 27,50 ελβετικών φράγκων ανά μετοχή.

Όπως σχολιάζει γνώστης της αγοράς στο Reuters, το stock ήταν αρκετά ακριβό σε σύγκριση με άλλων εισηγμένων, όπως οι Kuehne + Nagel και Panalpina.

Να σημειωθεί ότι, η Ceva Logistics, της οποίας το πελατολόγιο συμπεριλαμβάνει ονόματα όπως η Ikea, η Amazon και η Volkswagen, χρησιμοποιεί τα έσοδα από την πώληση μετοχών για να μειώσει το χρέος της.

Τέλος, πηγή του Reuters σημείωσε ότι περίπου το 1/4 των μετοχών που πωλήθηκαν μεταφέρθηκαν σε hedge funds και το υπόλοιπο κυρίως σε θεσμικούς επενδυτές.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο