ΑρχικήLOGISTICSΑυστηρή προειδοποίηση ΠΣΧΕΜ στα μέλη του – ιδιοκτήτες ΦΔΧ για απαγόρευση κομίστρων κάτω του κόστους

Αυστηρή προειδοποίηση ΠΣΧΕΜ στα μέλη του – ιδιοκτήτες ΦΔΧ για απαγόρευση κομίστρων κάτω του κόστους

Αυστηρή προειδοποίηση του ΠΣΧΕΜ στα μέλη του – ιδιοκτήτες ΦΔΧ να τηρούν τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Πέτρος Σκουλικίδης, σε επιστολή προς τα μέλη του ΠΣΧΕΜ, υπογραμμίζει ότι κάθε ιδιοκτήτης ΦΔΧ, που μεταφέρει προϊόντα με κόμιστρα κάτω του λειτουργικού κόστους, παραβιάζει την ευρωπαϊκή και την ελληνική νομοθεσία, αφού η τιμή των υπηρεσιών οδικής εμπορευματικής μεταφοράς, για λογαριασμό τρίτου, δεν μπορεί να υπολείπεται του ελάχιστου κόστους εκμεταλλεύσεως, όπως συγκεκριμένα αναφέρει το σχετικό σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η επιστολή του προέδρου του ΠΣΧΕΜ 

Προς  τους συναδέλφους αυτοκινητιστές Φ.Δ.Χ. – Μέλη του Π.Σ.Χ.Ε.Μ.

Συνάδελφοι,

Λόγω της αύξησης των διεθνών τιμών των καυσίμων και του πολύ υψηλού ειδικού φόρου κατανάλωσης  πετρελαίου  410 ευρώ τα χίλια λίτρα χ 24% Φ.Π.Α.= 98,4, σύνολο 508,40, έχει αυξηθεί πάρα πολύ το λειτουργικό κόστος των φορτηγών, αφού το πετρέλαιο με μέση τιμή σήμερα το 1,40 ευρώ το λίτρο υπερβαίνει το 60% του λειτουργικού κόστους.

Συνεπώς, το κόστος του πετρελαίου μαζί με τα υπόλοιπα κόστη ανεβάζουν το συνολικό λειτουργικό  κόστος πάνω από το ένα ευρώ το χιλιόμετρο στις υπεραστικές μεταφορές πάνω από τα 60 χιλιόμετρα.

Στο συνολικό λειτουργικό κόστος δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος των διοδίων, το οποίο θα τιμολογείται σε άλλη στήλη και θα προστίθεται στα κόμιστρα.

Κάθε συνάδελφος που μεταφέρει με κόμιστρα κάτω του λειτουργικού κόστους παραβιάζει την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική νομοθεσία στρέβλωσης του ανόθευτου ανταγωνισμού, αφού η τιμή των υπηρεσιών οδικής εμπορευματικής μεταφοράς, για λογαριασμό τρίτου, δεν μπορεί να υπολείπεται του ελάχιστου κόστους εκμεταλλεύσεως, όπως συγκεκριμένα αναφέρει  το σχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο