ΑρχικήLOGISTICS«Βουτιά» στη βιομηχανική παραγωγή το Μάιο (-7,5%). Η μεταποίηση μειώθηκε κατά 8,4%

«Βουτιά» στη βιομηχανική παραγωγή το Μάιο (-7,5%). Η μεταποίηση μειώθηκε κατά 8,4%

Όπως και αναμενόταν, η πανδημία του Covid – 19 οδήγησε σε μείωση της βιομηχανικής παραγωγής και στην Ελλάδα.

Τον Μάιο, ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2019, παρουσίασε μείωση 7,5%, έναντι πτώσης 0,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2019 με το 2018.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Μαΐου 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Μαΐου 2019, παρουσίασε μείωση 4,2%.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η βιομηχανία δέρματος και δερμάτινων ειδών σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, ενώ η κατασκευή μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση κατά τον Μάιο 2020 σε σχέση με τον Απρίλιο 2020.

Τον Μάιο, ο Δείκτης Μεταποίησης σημείωσε πτώση 8,4%. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: τροφίμων, ποτοποιίας, κατασκευής ειδών ένδυσης, βιομηχανίας δέρματος και δερμάτινων ειδών, βιομηχανίας ξύλου και κατασκευής προϊόντων από ξύλο και φελλό, παραγωγής άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων, παραγωγής βασικών μετάλλων, κατασκευής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, κατασκευής μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού, κατασκευής επίπλων, επισκευής και εγκατάστασης μηχανημάτων και εξοπλισμού.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο