ΑρχικήLOGISTICSΔημιουργείται το πρώτο κοινό ελληνοκινεζικό Επιχειρηματικό Πάρκο στην Πελοπόννησο

Δημιουργείται το πρώτο κοινό ελληνοκινεζικό Επιχειρηματικό Πάρκο στην Πελοπόννησο

Το πρώτο κοινό ελληνοκινεζικό Επιχειρηματικό Πάρκο ιδρύεται στην Πελοπόννησο, συμφωνία που επετεύχθη ανάμεσα στην περιφέρεια Πελοποννήσου και την κινεζική επαρχία του Chongqing.

Για το σκοπό αυτό, σύντομα αναμένεται να δημιουργηθεί κοινή αναπτυξιακή εταιρεία, η οποία θα διαχειρίζεται το Επιχειρηματικό Πάρκο και θα ανήκει κατά 50% στην ελληνική πλευρά και κατά 50% στους Κινέζους εταίρους.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε ότι το project θα έχει διπλό χαρακτήρα, «ο πρώτος θα είναι ένα Logistics Park 400 στρεμμάτων και ο δεύτερος ένα πάρκο εταιρειών έκτασης 2.500 στρεμμάτων στο κέντρο της Πελοποννήσου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το συνολικό κόστος της επένδυσης εκτιμάται στα 680 εκατ., το οποίο παράλληλα «θα υποστηριχθεί με την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής, προϋπολογισμού 450 εκατ. ευρώ».

Όπως προαναφέρθηκε, το αμέσως επόμενο διάστημα θα ιδρυθεί ειδική αναπτυξιακή εταιρεία, με αρχικό κεφάλαιο 102 εκατ., στο οποίο η περιφέρεια θα συμμετέχει με 12 εκατ. και με παραχώρηση στρεμματικών εκτάσεων, ενώ τα υπόλοιπα 90 εκατ. θα προσφερθούν από την κινεζική επαρχία.

Τέλος, ο κ. Τατούλης τόνισε ότι πάνω από 70 εταιρείες κινεζικών συμφερόντων «ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα που θα αλλάξει ριζικά τη μοίρα όλη της Πελοποννήσου», ενώ σημαντικό είναι το ενδιαφέρον και από ελληνικές εταιρείες.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο