ΑρχικήLOGISTICSΔ. Καραγιάννης (Sarmed): Η πανδημία επιταχυντής για την αύξηση της ζήτησης στα logistics

Δ. Καραγιάννης (Sarmed): Η πανδημία επιταχυντής για την αύξηση της ζήτησης στα logistics

Ως επιταχυντής λειτούργησε η πανδημία για την αύξηση της ζήτησης για logistics, σύμφωνα με τον Δημήτρη Καραγιάννη, COO της Sarmed.

Ο κ. Καραγιάννης ήταν μεταξύ των ομιλητών του συνεδρίου Prodexpo North για την ακίνητη περιουσία στη Βόρεια Ελλάδα, που οργάνωσε η εταιρεία SGT TSOMOKOS.

Κατά την τοποθέτησή του, το στέλεχος της Sarmed τόνισε ότι την ώρα που μειώνονται τα τ.μ. στο retail καταγράφεται αύξηση για σύγχρονους αποθηκευτικούς χώρους δεδομένου πως το ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce), ως απόρροια τους κορωνοϊού, έχει αυξηθεί σημαντικά στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο.

Μεγάλη η ζήτηση για γραφειακούς χώρους

Στην έλλειψη αποθέματος σύγχρονων γραφειακών χώρων στη Θεσσαλονίκη, με συνέπεια να μην υπάρχει ισορροπία μεταξύ ζήτησης και προσφοράς αναφέρθηκε ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, γενικός διευθυντής της Danos – BNP Paribas Real Estate.

Η εξέλιξη της Θεσσαλονίκης σε κέντρο έρευνας και καινοτομίας βρέθηκε στο επίκεντρο της παρουσίασης του Steven Lang MSc, director, Research, Offices & Life Sciences, Savills UK, ενώ από την πλευρά του ο Νίκος Ευθυμιάδης, πρόεδρος και CEO του ThessINTEC αναφέρθηκε στην κατασκευή του τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς και στα προσύμφωνα μισθώσεων που έχουν, ήδη, υπογράφει από εταιρείες.

Αναφερόμενος στους γραφειακούς χώρους και στη ζήτηση που καταγράφεται ο Δημήτρης Τζιβράς, διευθυντής του γραφείου Θεσσαλονίκης της CBRE Atria υπογράμμισε πως είναι ικανοποιητική δεδομένης της ρευστής κατάστασης που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο λόγω του κορωνοϊού.

«Υπάρχει κινητικότητα από τις πολυεθνικές ωστόσο οι σύγχρονοι, υψηλών προδιαγραφών, γραφειακοί χώροι είναι πολύ λίγοι» σημείωσε ο κ. Τζιβράς, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως στα καταστήματα υπάρχει μία στασιμότητα λόγω της αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει η πανδημία και έχει θέσει εκτός λειτουργίας επί μακρόν το λιανεμπόριο.

Ωστόσο σε prime δρόμους, όπως είναι η οδός Τσιμισκή συνεχίζουν να γίνονται συμφωνίες, με τους ιδιοκτήτες των  ακινήτων να εξασφαλίζουν τιμήματα κοντά σε αυτά που λάμβαναν προ κορωνοϊού.

«Την τελευταία διετία υπάρχει σημαντική ζήτηση για γραφειακούς χώρους ενώ δυναμική παρουσία έχουν οι παίκτες του εξωτερικού.  Ωστόσο δεν υπάρχει διαθέσιμο αντίστοιχο προϊόν με τις απαιτήσεις των ενδιαφερομένων» τόνισε η Φώφη Πασχαλίδου, διευθύντρια του γραφείου Θεσσαλονίκης, της Danos – BNP Paribas Real Estate.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο