ΑρχικήLOGISTICSΕνημερωτικό εγχειρίδιο από ΑΑΔΕ για την εφαρμογή ΦΠΑ στις υπηρεσίες μεταφοράς αγαθών

Ενημερωτικό εγχειρίδιο από ΑΑΔΕ για την εφαρμογή ΦΠΑ στις υπηρεσίες μεταφοράς αγαθών

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την αναβάθμιση της ποιότητας της εξυπηρέτησης των οικονομικών φορέων και των πολιτών από τις φορολογικές υπηρεσίες της, εξέδωσε το «Εγχειρίδιο Ενημέρωσης για την εφαρμογή του ΦΠΑ στις υπηρεσίες μεταφοράς αγαθών», για την παροχή ορθής, έγκυρης και ακριβούς πληροφόρησης στους οικονομικούς φορείς (εισαγωγείς – εξαγωγείς – μεταφορείς) και στους εν γένει συναλλασσομένους, σε θέματα αρμοδιότητας των υπηρεσιών της.

Στόχος είναι, σύμφωνα με την Αρχή, η παροχή διευκρινίσεων για την εφαρμογή του ΦΠΑ προς τους παρέχοντες υπηρεσίες μεταφοράς αγαθών επί των συνηθέστερων ερωτημάτων που έχουν τεθεί, με την παράθεση αντιπροσωπευτικών παραδειγμάτων.

Ειδικότερα, παρέχονται διευκρινίσεις, σχετικά με τον προσδιορισμό του τόπου φορολόγησης των υπηρεσιών μεταφοράς αγαθών, όταν παρέχονται, είτε προς υποκείμενα στον φόρο πρόσωπα, είτε προς μη υποκείμενα στον φόρο πρόσωπα.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το Εγχειρίδιο πατήστε στο σύνδεσμο που ακολουθεί: ΑΑΔΕ: Εγχειρίδιο Ενημέρωσης για την εφαρμογή του ΦΠΑ στις υπηρεσίες μεταφοράς αγαθών

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο