ΑρχικήLOGISTICSΕκτεταμένο δίκτυο εμπορικών πτήσεων με drones, στις ΗΠΑ, επιχειρεί να αναπτύξει η UPS

Εκτεταμένο δίκτυο εμπορικών πτήσεων με drones, στις ΗΠΑ, επιχειρεί να αναπτύξει η UPS

Αίτημα για πιστοποίηση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) υπέβαλε η UPS, με σκοπό τη λειτουργία μονάδας εμπορικών μεταφορών με drone στο πλαίσιο του δικτύου της, μέσω της θυγατρικής της UPS Flight Forward Inc.

Η νέα θυγατρική εταιρεία συστάθηκε πρόσφατα και θα μπορούσε να λάβει την σχετική πιστοποίηση (Part 135 Certification) ήδη από το 2019, επιτρέποντας στη UPS την ανάπτυξη μιας από τις πρώτες πλήρως πιστοποιημένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των εμπορικών μεταφορών μέσω drone στις ΗΠΑ.

Όταν εγκριθεί, η UPS Flight Forward θα είναι μία από τις πρώτες πλήρως πιστοποιημένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις πτήσεις με drone και θα μπορούν να κάνουν πτήσεις ρουτίνας, ενώ η πιστοποίηση θέτει τα θεμέλια για πτήσεις με drone πέρα από την οπτική επαφή με τον χειριστή, αλλά και πτήσεις που θα μπορούν να πραγματοποιούνται μέρα και νύχτα.

Τέτοιες πτήσεις βρίσκονται υπό περιορισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες και εγκρίνονται μόνο κατ’ εξαίρεση.

«Η UPS δεσμεύεται για την αξιοποίηση της τεχνολογίας με στόχο την μεταμόρφωση του τρόπου λειτουργίας των επιχειρήσεων», δήλωσε ο Scott Price, chief transformation and strategy officer της UPS.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «η ίδρυση μιας εταιρείας διανομής μέσω drone από τη UPS και η αίτηση  για την πιστοποιημένη τακτική της λειτουργία είναι ιστορική για τη UPS, αλλά και για τη βιομηχανία των drone και της εφοδιαστικής αλυσίδας γενικότερα».

Σε αντίθεση με τις περιορισμένης εμβέλειας πιστοποιήσεις που έχει προσφέρει η FAA για πτήσεις με drone σε άλλες εταιρείες, η UPS Flight Forward θα λειτουργεί με την πλήρη πιστοποίηση από την FAA, (Part 135), η οποία θα προσφέρει νομική κατοχύρωση στην εταιρεία ως πιστοποιημένο αερομεταφορέα.

Να σημειωθεί ότι, προς το παρόν, η UPS εκτελεί διανομές υγειονομικού υλικού μέσω drone, με τη χρήση ειδικής άδειας από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Τον Μάρτιο, η UPS ξεκίνησε την πρώτη εγκεκριμένη από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας χρήση drone για τακτικές εμπορικές πτήσεις για τη μεταφορά προϊόντος στις ΗΠΑ, με συμβατική συμφωνία παράδοσης, συγκεκριμένα στο νοσοκομείο και την πανεπιστημιούπολη WakeMed στο Raleigh της Βόρειας Καρολίνας.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, η εταιρεία παραδίδει ιατρικά δείγματα μέσω μη επανδρωμένων drone, συμπληρώνοντας τις παραδοσιακές υπηρεσίες courier.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο