ΑρχικήLOGISTICSΕνδιαφέρον από Αυστραλιανούς ομίλους για επενδύσεις σε υποδομές, ενέργεια, logistics, ακίνητα

Ενδιαφέρον από Αυστραλιανούς ομίλους για επενδύσεις σε υποδομές, ενέργεια, logistics, ακίνητα

Κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων αυστραλιανών ομίλων οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για επενδύσεις σε υποδομές, ενέργεια, logistics και ακίνητα είχε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους του επενδυτικού Road Show που πραγματοποιεί στην Αυστραλία.

Το πρόγραμμα του Δημήτρη Παπαδημητρίου περιλάμβανε σημαντικές συναντήσεις με Αυστραλούς και ομογενείς επενδυτές και επιχειρηματίες, καθώς και ομιλία σε επενδυτική ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την National Australia Bank και το Australian Chamber of Commerce and Industry.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι από 120 Αυστραλοί και ομογενείς επενδυτές και επιχειρηματίες, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον υπουργό για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα σε πλήθος τομέων της οικονομίας.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και χαιρέτησε ο David Andrew Elliott, υπουργός Αντιτρομοκρατίας και πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας του Πολιτειακού Κοινοβουλίου της Νέας Νότιας Ουαλίας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων υψηλόβαθμων στελεχών και επιχειρηματιών, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Πολιτείας Michael Costa και τα υψηλόβαθμα στελέχη της National Australia Bank Spiro Pappas, Executive General Manager και ο Peter Jolly Global Head of Research in the Global Markets.

Ο Έλληνας υπουργός παρακάθισε σε δείπνο προς τιμήν του που παρέθεσε στο Hellenic Club ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Greek Australians of Business and Industry (GABI), παρουσία επιφανών ομογενών επιχειρηματιών.

Παράλληλα, πλήθος συναντήσεων και επαφών με Αυστραλούς και ομογενείς επενδυτές και επιχειρηματίες πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του νεοσύστατου επιχειρηματικού Συνδέσμου Greek Australian Business Leaders.

Συνολικά ο κ. Παπαδημητρίου και τα στελέχη του Οργανισμού Enterprise Greece που συμμετέχουν στο Road Show συναντήθηκαν και ενημέρωσαν περισσότερους από 200 Αυστραλούς και ομογενείς επιχειρηματίες, επενδυτές και εκπροσώπους funds κατά τη διάρκεια Β2Β συναντήσεων και στρογγυλών τραπεζιών (roundtables) που διοργανώθηκαν από την Bank of Sydney, τον Οργανισμό Λιμένος NSW Ports και το ασφαλιστικό ταμείο State Super για κλάδους όπως τουρισμός και ακίνητα, υποδομές και logistics, ενέργεια και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Επιπλέον, ο κ Παπαδημητρίου πραγματοποίησε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων αυστραλιανών ομίλων οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για επενδύσεις σε υποδομές, ενέργεια, logistics και ακίνητα.

Ο υπουργός κατά την παραμονή του στο Σύδνεϋ συναντήθηκε με το υψηλόβαθμό στέλεχος του Εργατικού κόμματος Αυστραλίας και σκιώδη Ομοσπονδιακό Υπουργό Εμπορίου και Επενδύσεων Jason Clare, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις επενδύσεις σε υποδομές μέσω δημόσιων και ιδιωτικών συμπράξεων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο