ΑρχικήLOGISTICSΕνημέρωση για τις νέες συνθήκες στις εμπορευματικές μεταφορές ζήτησε από τον υφυπουργό Μεταφορών ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Ενημέρωση για τις νέες συνθήκες στις εμπορευματικές μεταφορές ζήτησε από τον υφυπουργό Μεταφορών ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Ενημέρωση από τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, μέσω κατεπείγουσας επιστολής, ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ερευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας, Φωκίωνας Ζαΐμης, σχετικά με τη μετακίνηση προϊόντων διευρωπαϊκά.

Η ανάγκη για ενημέρωση προέκυψε μέσω Δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» και της Επιτροπής Μεταφορών που συντονίζει η Μαρία Κυριακοπούλου.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Ζαΐμης, οι κατά τόπους  αρχές (τελωνεία, λιμάνια, κλπ) δεν έχουν πληροφόρηση σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση σε  ευρωπαϊκό  επίπεδο, λόγω των συχνών αλλαγών των αποφάσεων των κρατών – μελών της Ε.Ε. (στα πλαίσια περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού), με αποτέλεσμα να δημιουργείται αίσθημα αβεβαιότητα στους οδηγούς φορτηγών, οι οποίοι αναβάλλουν προγραμματισμένα δρομολόγια με  μεγάλες παραγγελίες.

Αυτό έχει ως συνέπεια, όπως υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης, να δημιουργούνται δυσκολίες στην εισαγωγή και εξαγωγή προϊόντων, ειδικά ευπαθών, με ορατό τον κίνδυνο ακόμα και σοβαρών ελλείψεων στην αγορά.

«Παρακαλούμε για άμεση, έγκυρη και επίσημη ενημέρωση προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η τροφοδοσία της αγοράς και να μειωθεί στο ελάχιστο η όποια ζημία στον κλάδο των μεταφορών», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Ζαΐμης.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο