ΑρχικήLOGISTICSΕνισχύεται η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας στις εμπορευματικές μεταφορές. Δόκιμο μέλος του TRACECA

Ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας στις εμπορευματικές μεταφορές. Δόκιμο μέλος του TRACECA

Στην εξαγγελία ότι, στις αρχές Μαρτίου, η Ελλάδα θα καταστεί δόκιμο μέλος του οργανισμού TRACECA (Transport Corridor Europe – Caucasus – Asia) προχώρησε ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, στην τελετή εγκαινίων του δυτικού τμήματος του προβλήτα ΙΙΙ του Πειραιά.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι, την ερχόμενη Τετάρτη, μετά από οργανωμένες προσπάθειες, η Ελλάδα καθίσταται δόκιμο μέλος του TRACECA, ο οποίος αποσκοπεί στην προώθηση του εμπορίου της Ευρασίας με την ΕΕ.

Μέλη αυτού είναι, μεταξύ άλλων, το Ιράν, η Αρμενία, η Γεωργία, η Τουρκία, η Ουκρανία, η Ρωσία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

«Σήμερα είναι μία ημέρα, όπου εγκαινιάζουμε ουσιαστικά ένα ακόμα βήμα στον τομέα της ανάπτυξης των μεταφορών της Ελλάδας», ανέφερε στην τελετή των εγκαινίων ο κ. Μαυραγάνης, τονίζοντας ότι, για πρώτη φορά, το 2017 ο τομέας των μεταφορών ξεπέρασε τον τομέα του τουρισμού σε ρυθμό ανάπτυξης.

Ο υφυπουργός δήλωσε ότι ο τομέας των μεταφορών στην Ελλάδα είχε ανάπτυξη 18%, και για πρώτη φορά ήταν πάνω από τον τουρισμό (14%).

Μάλιστα, εκτίμησε ότι ο τομέας των μεταφορών μπορεί να προσδώσει δύο με τρεις μονάδες στο ΑΕΠ της χώρας και γι’ αυτό, όπως τόνισε, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον κλάδο αυτό.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο