ΑρχικήLOGISTICSΕπικαιροποίηση της διμερούς συμφωνίας οδικών εμπορευματικών μεταφορών μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας

Επικαιροποίηση της διμερούς συμφωνίας οδικών εμπορευματικών μεταφορών μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας

Με τον Τούρκο υπουργό Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών, κ. Αχμέτ Αρσλάν συναντήθηκε χθες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, σύμφωνα με το υπουργείο, επιβεβαιώνοντας την καλή συνεργασία που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο χωρών τους τελευταίους μήνες, σε ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων που αφορά τις οδικές, συνδυασμένες και αεροπορικές μεταφορές.

Ο κ Σπίρτζης, μετά το τέλος της συνάντησης, αναφέρθηκε στο πλαίσιο της εποικοδομητικής διμερούς συνεργασίας που εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες, από την οποία αναμένεται να παραχθούν απτά αποτελέσματα, ενόψει του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη του έτους στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να ενεργοποιηθούν και να συνέλθουν άμεσα οι ομάδες εργασίας για την επικαιροποίηση της διμερούς συμφωνίας οδικών εμπορευματικών μεταφορών και για τις σιδηροδρομικές και για τις συνδυασμένες μεταφορές.

Επίσης, έδωσαν το πράσινο φως για την επανεκκίνηση της διαδικασίας ολοκλήρωσης των μελετών και δημοπράτησης του έργου της νέας διασυνοριακής οδικής γέφυρας  Κήποι – ΄Υψαλα.

Στη συνάντηση, από την ελληνική πλευρά, συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Θάνος Βούρδας και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο