ΑρχικήLOGISTICSΗχηρό μήνυμα από τα Φορτηγά Δημοσίας Χρήσης. Video και δηλώσεις από την κινητοποίηση στις Αφίδνες

Ηχηρό μήνυμα από τα Φορτηγά Δημοσίας Χρήσης. Video και δηλώσεις από την κινητοποίηση στις Αφίδνες

Περισσότερα από 200 φορτηγά πραγματοποίησαν κινητοποίηση / πορεία στα διόδια των Αφιδνών, το Σάββατο 3 Μαρτίου, προκειμένου να αναδείξουν τα προβλήματα του κλάδου, πιέζοντας την Πολιτεία για την εξεύρεση λύσεων.

Τα Φορτηγά Δημοσίας Χρήσης, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών τους, καταγγέλλουν τον οικονομικό στραγγαλισμό του κλάδου, την ανυπαρξία ελέγχων στα αλλοδαπά φορτηγά, την απαγόρευση χρήσης του παράπλευρου οδικού δικτύου και την υπερφορολόγηση.

Τα σωματεία του ΠΣΧΕΜ της Εύβοιας, της Βοιωτίας, του Πειραιά και της Αθήνας πραγματοποίησαν πορεία, με φορτηγά, στις 3 Μαρτίου, με αφετηρίες τη Θήβα, τη Χαλκίδα και τον Πειραιά και προορισμό τα διόδια των Αφιδνών.

Η πορεία ήταν ειρηνική και δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα στη κυκλοφορία, αφού ήταν επιλογή των οδικών μεταφορέων να προχωρήσουν σε μια συμβολική κινητοποίηση, με συγκεκριμένο στόλο οχημάτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΣΧΕΜ Πέτρο Σκουλικίδη, «τα μέτρα που ψηφίστηκαν και οδήγησαν τον κλάδο των Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών στην πλήρη απαξίωση και την οικονομική καταστροφή άρχισαν με την άναρχη απελευθέρωση των αδειών και του κομίστρου το 2010 και ολοκληρώθηκαν με την πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο