ΑρχικήLOGISTICSΗ διευκόλυνση των αδειοδοτήσεων “κλειδί” για την ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας

Η διευκόλυνση των αδειοδοτήσεων “κλειδί” για την ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας

Η απλούστευση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και η προσέλκυση επενδύσεων στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών πολιτικών, αποτέλεσαν το αντικείμενο εκδήλωσης της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Στο χαιρετισμό του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ν. Παπαθανάσης, σημείωσε ότι η «κανονικότητα για εμάς είναι να διευκολύνουμε τις επενδύσεις στην βιομηχανία μας», ενώ τόνισε πως η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην καρδιά ενός μεγάλου χώρου, που διψάει για επιχειρηματικότητα και η κυβέρνηση φιλοδοξεί να αλλάξει τη μορφή της πόλης.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, Π. Καλλίρης, υπογράμμισε ότι δημιουργούνται νέα δεδομένα στο πλαίσιο της προσπάθειας επανεκκίνησης της οικονομίας και έκανε ειδική αναφορά στην πρωτοβουλία υλοποίησης ελεύθερων οικονομικών ζωνών στις πύλες της χώρας, σε συνεννόηση με την ΕΕ.

Ο ά αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, Εμμ. Βλαχογιάννης, στο δικό του χαιρετισμό, δήλωσε, όσον αφορά το ζήτημα των αδειοδοτήσεων, πως απαιτείται ταχύτητα στην έκδοση, ευελιξία και σαφήνεια.

Μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο προϊστάμενος Τμήματος Υποστήριξης Περιφερειών, Επιθεωρητών και Βιομηχανικών και Επιχειρηματικών Μητρώων, Ν. Παπανικολάου, ανέπτυξε το αδειοδοτικό πλαίσιο όσον αφορά στις μεταποιητικές δραστηριότητες, τα κέντρα αποθήκευσης και διανομής (Logistics) και τα επιχειρηματικά πάρκα.

Για την παρουσίαση του κ. Παπανικολάου, στο σύνδεσμο που ακολουθεί: Ημερίδα ΕΒΕΘ Παπανικολάου

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο