ΑρχικήLOGISTICSΛιμάνια και κέντρα logistics αλληλοσυμπληρώνονται. Συνάντηση Π. Κουρουμπλή με Europlatforms

Λιμάνια και κέντρα logistics αλληλοσυμπληρώνονται. Συνάντηση Π. Κουρουμπλή με Europlatforms

Η λειτουργία Κέντρων Logistics και η συνεργασία τους με λιμάνια αποτέλεσε αντικείμενο συνάντησης μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και αντιπροσωπείας της EUROPLATFORMS – European Association of Transport & Logistics Centers (Ευρωπαϊκή Ένωση Κέντρων Μεταφορών και Logistics).

Την EUROPLATFORMS εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Pablo Hoya, και ο γενικός γραμματέας Manuel Fco Martínez, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών (ΕΕΣΥΜ) Μιχάλης Αδαμαντιάδης, και το μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΠ Δημήτρης  Λεμονάκης.

Η EUROPLATFORMS εκπροσωπεί περισσότερες από 100 ευρωπαϊκές πλατφόρμες Logistics σε 9 χώρες-μέλη της Ε.Ε. μεταξύ των οποίων: Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, και Ελλάδα.

Η αντιπροσωπεία μετέφερε στον κ. Κουρουμπλή την εμπειρία της EUROPLATFORMS από τη λειτουργία των δικτύων Κέντρων Logistics στην Ευρώπη και την ανάπτυξη συνεργασίας των κέντρων με τα λιμάνια.

Ο υπουργός πρότεινε στους εκπροσώπους της EUROPLATFORMS τη διοργάνωση συνάντησης με τους επικεφαλής των Φορέων Διαχείρισης των μεγάλων ελληνικών λιμένων το συντομότερο δυνατό, ώστε η αντιπροσωπεία της EUROPLATFORMS να έχει την ευκαιρία να μεταφέρει αυτή την εμπειρία.

Είχε προηγηθεί συνάντηση εργασίας του γ.γ. ΛΛΠΝΕ και στελεχών της Γενικής Γραμματείας με τους εκπροσώπους της EUROPLATFORMS, κατά την οποία οι κ.κ. Hoya και Martínez ανέλυσαν τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας δύο ισπανικών Κέντρων Logistics, του “Red Logistica de Andalucia SA” με κέντρο το λιμάνι Algeciras και με 5 δορυφορικά Κέντρα Logistics στην περιφέρεια της Ανδαλουσίας στη νότια Ισπανία και του “P. L. Salamanca” στην Περιφέρεια της Castile/León στη βορειοδυτική Ισπανία, το οποίο εξυπηρετεί τα λιμάνια του Πόρτο και της Λισαβόνας στην Πορτογαλία.

Οι δύο εκπρόσωποι έδωσαν έμφαση στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας από τη λειτουργία των Κέντρων Logistics, τόσο στον τομέα των εξαγωγών, όσο και στον τομέα της απασχόλησης.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο