ΑρχικήLOGISTICSΗ Sarmed συμμετείχε στην επιτυχή ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού έργου SELIS

Η Sarmed συμμετείχε στην επιτυχή ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού έργου SELIS

Η SARMED συμμετείχε στο πρωτοποριακό ευρωπαϊκό έργο έρευνας και καινοτομίας, μαζί με μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες logistics και IT σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως η DHL και η IBM.

Το ύψος του προγράμματος SELIS ανήλθε στα 17 εκατ. ευρώ και διήρκεσε από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως τον Αύγουστο του 2019.

Το πρόγραμμα SELIS συνδύασε στρατηγικές για καινοτόμες, αποτελεσματικές και πράσινες λειτουργίες logistics με πρωτοποριακές μεθόδους ανοικτού κώδικα τεχνολογίας πληροφοριών που υποστηρίζουν τη συνεργατική (collaborative) εφοδιαστική, μέσω της δημιουργίας μιας πλατφόρμας πανευρωπαϊκών εφαρμογών διαχείρισης εφοδιαστικής.

Οκτώ εργαστήρια SELIS Living Labs (LLs) πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικά γεωγραφικά περιβάλλοντα σε όλη την Ευρώπη (Ισπανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιταλία, Ελλάδα, Γερμανία, Σλοβενία, Δανία, Γαλλία, Πορτογαλία).

Από κάθε χώρα, μια εταιρία leader στον τομέα της εφοδιαστικής επελέγη για να εμπλακεί στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη δοκιμή των εφαρμογών με πραγματικά επιχειρηματικά δεδομένα.

Για παράδειγμα, από την Ισπανία ήταν η DHL, από την Ολλανδία ήταν το λιμάνι του Ρότερνταμ κλπ.

Από την Ελλάδα, η λύση της SARMED απέφερε μειώσεις λειτουργικού κόστους, συνέργειες διαχείρισης δεδομένων, βελτιώσεις συντελεστή φορτώσεων και μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος (CO2).

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.selisproject.eu/dissemination-material

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο