ΑρχικήLOGISTICSΚαι η Nestlé Hellas συμμετέχει στην εφαρμογή του eCMR (ψηφιακή φορτωτική)

Και η Nestlé Hellas συμμετέχει στην εφαρμογή του eCMR (ψηφιακή φορτωτική)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πιλοτικό πρόγραμμα e-CMR, το οποίο στην Ελλάδα συντονίζεται από την ΟΦΑΕ, με τις εταιρείες που συμμετέχουν σε αυτό να έχουν ξεκινήσει τις δοκιμαστικές εφαρμογές.

Αρχής γενομένης από την 1η Απριλίου, η Nestlé Hellas ξεκίνησε τις δοκιμαστικές εφαρμογές, κατά τη διενέργεια μεταφοράς εμφιαλωμένων νερών από το εργοστάσιό της «ΚΟΡΠΗ», που λειτουργεί στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας.

Τον συντονισμό του έργου για την Nestlé Hellas έχει αναλάβει η Σωτηρία Μαραγκάκη, Transport Specialist στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα, η οποία σε στενή συνεργασία με τους υπεύθυνους του εργοστασίου «ΚΟΡΠΗ», φρόντισαν να διεκπεραιωθούν οι διαδικασίες για την φόρτωση των εμπορευμάτων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής e-CMR, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη του πιλοτικού για την εταιρεία τους.

Τη μεταφορά των εμπορευμάτων πραγματοποίησε η εταιρεία οδικών εμπορευματικών μεταφορών, Papageorgiou Transport & Logistics (PTL), με έδρα την Άρτα, η οποία διατηρεί πολυετή συνεργασία με τη Nestlé Hellas.

Τα εμφιαλωμένα νερά «ΚΟΡΠΗ» μεταφέρθηκαν από φορτηγό της PTL στις εγκαταστάσεις της εταιρείας DIAKINISIS, η οποία έχει έδρα στον Ασπρόπυργο Αττικής, όπου διατηρεί εγκαταστάσεις αποθηκευτικών χώρων συνολικής έκτασης άνω των 160.000 τ.μ.

Η ανταλλαγή των δεδομένων της μεταφοράς μεταξύ των τριών συμβαλλομένων, έγινε ψηφιακά και σε πραγματικό χρόνο, ενισχύοντας κατά αυτόν τον τρόπο την διαφάνεια και την ταχύτητα ολοκλήρωσης των διαδικασιών.

Οι Nestlé Hellas και DIAKINISIS θα συνεχίσουν τις δοκιμαστικές εφαρμογές e-CMR, ενώ παράλληλα σκοπεύουν και την επέκτασή τους σε νέα δρομολόγια μεταφοράς εμπορευμάτων από το εργοστάσιο της Nestlé Hellas στα Οινόφυτα, καθώς και σε διεθνή δρομολόγια εισαγωγών της εταιρείας από την Ισπανία στην χώρα μας με φορτηγά οχήματα της Medfrigo, συμβάλλοντας κατά αυτόν τον τρόπο σημαντικά στην έρευνα που εκπονείται μέσω του πιλοτικού προγράμματος στο πλαίσιο του AEOLIX, και τελικά στην παροχή χρήσιμων πληροφοριών στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τι είπαν οι συμμετέχοντες

Η Σωτηρία Μαραγκάκη, Transport Specialist της Nestlé Hellas δήλωσε «H Nestlé Hellas SA, εταιρεία με ισχυρή περιβαλλοντική συνείδηση και ένθερμος υποστηρικτής πρωτοποριακών ιδεών, εφαρμόζει την ηλεκτρονική τήρηση των εγγράφων CMR, αποβλέποντας στη μείωση της χρήσης χαρτιού.

Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στο  πιλοτικό πρόγραμμα e-CMR, καθώς τα προσφερόμενα οφέλη είναι μείζονος σημασίας τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος ,όσο και για την εξέλιξη της εφοδιαστικής αλυσίδας  και συνάδουν πλήρως με το όραμα της εταιρείας μας».

Ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Managing Director της PTL είπε «Η  εφαρμογή του e-CMR αποτελεί το πρώτο βήμα προς την μετάβαση του κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας στην ψηφιακή εποχή, η οποία είναι αναγκαία για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτήν καθώς και για την αειφόρο ανάπτυξή τους».

Ο Γιώργος Σαμαρίδης, Business Process Director της DIAKINISIS ανέφερε «Η εταιρεία μας ως η πρώτη 3PL εταιρεία στην Ελλάδα, που έχει δημιουργήσει-εγκαταστήσει πολλές καινοτομίες και έχει λάβει μέρος σε πολλά προγράμματα με σκοπό την βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας, με χαρά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση για την συμμετοχή μας στο πιλοτικό πρόγραμμα e-CMR, παρότι οι ίδιοι δεν εκδίδουμε αλλά μόνο παραλαμβάνουμε.

Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό βήμα η ψηφιοποίηση των hard copy CMR σε ηλεκτρονική μορφή, η οποία μόνο οφέλη μπορεί να φέρει, τόσο από χρόνο διαχείρισης, από την έκδοση μέχρι την παραλαβή τους, όσο και της αρχειοθέτησης τους».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο