ΑρχικήLOGISTICSΚινεζικό ενδιαφέρον για επενδύσεις σε Logistics και υποδομές

Κινεζικό ενδιαφέρον για επενδύσεις σε Logistics και υποδομές

Με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα Zou Xiaoli συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, συζητώντας μεταξύ άλλων για το μεγάλο κινεζικό επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργιών στους τομείς των logistics και των υποδομών.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Παπαδημητρίου ενημέρωσε τον Πρέσβη για τη συνάντηση με την Κινεζική Αναπτυξιακή Τράπεζα και τις επιστολές που έχει ήδη αποστείλει στην διοίκηση της CDB, όπου εκφράζεται το ελληνικό ενδιαφέρον για περαιτέρω συνεργασία.

Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας αυτής, αναφερόμενος ειδικότερα στην πρόθεση της κινεζικής πλευράς για την ίδρυση γραφείου της OCD στην Αθήνα, αλλά και για τη συμμετοχή της στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Οι δύο πλευρές επεσήμαναν την επιτυχημένη οικονομική συνεργασία των δύο χωρών και συζήτησαν για το μεγάλο κινεζικό επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τη διεύρυνση και την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργιών στους τομείς ενέργειας, των επικοινωνιών, των logistics και των υποδομών.

Αναφερόμενοι ειδικότερα στον τομέα του τουρισμού, τόνισαν ότι η συνεργασία των δύο χωρών ενισχύεται με τις δύο απευθείας πτήσεις την εβδομάδα (Πεκίνου-Αθήνας) που ξεκινούν στο τέλος του μήνα.

Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στην εξαγωγική δυναμική των ποιοτικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην Κίνα, τονίζοντας την ανάγκη για σεβασμό στην προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων, ειδικότερα στα εμβληματικά μας προϊόντα όπως η ΦΕΤΑ ΠΟΠ και τα ελληνικά κρασιά.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο