Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΑΥΤΟ/ΔΡΟΜΟΙ

    Οι οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις στο επίκεντρο του Έλληνα υπουργού Μεταφορών με τον Τούρκο ομόλογό του

    7 Δεκεμβρίου, 2023
    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

    Επανέναρξη δρομολογίων Οδοντωτού (Διακοπτό – Καλάβρυτα)

    7 Δεκεμβρίου, 2023
    ΑΥΤΟ/ΔΡΟΜΟΙ

    Οι νέες τιμές διοδίων στην Ολυμπία Οδό (Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα) από 1/1/24. Αναλυτικός πίνακας

    7 Δεκεμβρίου, 2023
    LOGISTICS

    Με χαμηλές αποδόσεις η ανάπτυξη της αγοράς εμπορευματικών μεταφορών το 2023 και το 2024, οι προβλέψεις για το 2027

    7 Δεκεμβρίου, 2023
    MMM

    Έχει σήμα στο μετρό της Αθήνας; Το χρονοδιάγραμμα για την εγκατάσταση δικτύου 5G

    7 Δεκεμβρίου, 2023
    ΑΥΤΟ/ΔΡΟΜΟΙ

    Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της σημερινής επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας

    7 Δεκεμβρίου, 2023

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΑΥΤΟ/ΔΡΟΜΟΙ

    Οι οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις στο επίκεντρο του Έλληνα υπουργού Μεταφορών με τον Τούρκο ομόλογό του

    7 Δεκεμβρίου, 2023
    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

    Επανέναρξη δρομολογίων Οδοντωτού (Διακοπτό – Καλάβρυτα)

    7 Δεκεμβρίου, 2023
    ΑΥΤΟ/ΔΡΟΜΟΙ

    Οι νέες τιμές διοδίων στην Ολυμπία Οδό (Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα) από 1/1/24. Αναλυτικός πίνακας

    7 Δεκεμβρίου, 2023
    LOGISTICS

    Με χαμηλές αποδόσεις η ανάπτυξη της αγοράς εμπορευματικών μεταφορών το 2023 και το 2024, οι προβλέψεις για το 2027

    7 Δεκεμβρίου, 2023
    MMM

    Έχει σήμα στο μετρό της Αθήνας; Το χρονοδιάγραμμα για την εγκατάσταση δικτύου 5G

    7 Δεκεμβρίου, 2023
    ΑΥΤΟ/ΔΡΟΜΟΙ

    Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της σημερινής επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας

    7 Δεκεμβρίου, 2023

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
No Result
Προβολή όλων

Μέχρι τη συμφωνία παραχώρησης τμήματος του ΟΛΠ, η εφοδιαστική αλυσίδα βρισκόταν στην αφάνεια

vvegiazi by vvegiazi
6 Σεπτεμβρίου, 2016
στο LOGISTICS
0
Share on FacebookShare on Twitter
Εκτύπωση άρθρου

Ενα νέο τοπίο έχει αρχίσει να διαμορφώνεται στον τομέα των logistics, με τη χώρα μας να αναδεικνύεται, χάρη σε επενδύσεις, όπως της κινεζικής COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, σε σημαντικό διαμετακομιστικό κόμβο προς την Ευρώπη, σύμφωνα με το tovima.gr.

Περισσότερες από 30.000 επιχειρήσεις, πάνω από 50.000 εργαζόμενοι και τζίρος που αγγίζει τα 19,8 δισ. ευρώ ετησίως δίνουν μια «ακτινογραφία» της αγοράς.

Σήμερα, παρά την οικονομική ύφεση που έχει συμπιέσει τον κλάδο, ο οποίος ως το 2008 ήταν από τους πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους της ελληνικής οικονομίας, αντιπροσωπεύει ποσοστό 11% του ΑΕΠ.

«Το ποσοστό αυτό είναι βέβαια μικρότερο του ευρωπαϊκού μέσου όρου, που ανέρχεται σε 13%, αλλά δείχνει τη δυναμική και την ουσιαστική πλεονεκτική θέση της χώρας μας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι», σχολιάζει ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (ΕΕL) κ. Νικόλαος Ροδόπουλος, μιλώντας στο «Βήμα» για τις προκλήσεις και τις προοπτικές του κλάδου των Logistics.

Βρισκόμαστε μάλιστα στην αρχή ενός φθινοπώρου που αναμένεται να φέρει σημαντικές εξελίξεις στο διαμετακομιστικό εμπόριο. Η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΘ στο τέλος Σεπτεμβρίου, αλλά και οι εξελίξεις σχετικά με την κατακύρωση ή μη της δεσμευτικής προσφοράς για το Θριάσιο Πεδίο αποτελούν κρίσιμα ζητήματα.

Πάγιο αίτημα η βελτίωση των υποδομών

Εξάλλου, πάγιο αίτημα των ανθρώπων του κλάδου για να δοθεί ώθηση στην αγορά αποτελεί ηβελτίωση των υποδομών, δηλαδή οδικών αξόνων, σιδηρόδρομων, λιμανιών.

Η μεγάλη πρόκληση, στην οποία θα πρέπει να ανταποκριθεί η χώρα μας για να ενδυναμώσει τον ρόλο της απέναντι σε μεγάλες δυνάμεις του διαμετακομιστικού εμπορίου είναι ο «Ναυτικός Δρόμος του Μεταξιού», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο επικεφαλής της ΕΕL.

«Το μοντέλο της Ευρώπης έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια», εξηγεί στο «Βήμα». Η παραγωγή από την Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη έχει μεταφερθεί στις Ασιατικές χώρες, με κυρίαρχη δύναμη την Κίνα. «Οι δρόμοι των εμπορευματικών ροών έχουν αλλάξει και πρώτος τους προορισμός είναι η Ελλάδα».

Απόδειξη αυτού αποτελεί, κατά τον κ. Ροδόπουλο, η στρατηγική επιλογή των Κινέζων για τον ΟΛΠ. «Μέχρι τη συμφωνία παραχώρησης τμήματος του ΟΛΠ, η εφοδιαστική αλυσίδα βρισκόταν στην αφάνεια. Ουδείς από τη δημόσια διοίκηση ασχολείτο με τα Logistics.

Το όραμα της ανάπτυξης της χώρας μας σε διαμετακομιστικό κέντρο της ΝΑ Ευρώπης περνούσε – ίσως – στα ψιλά των πολιτικών εξαγγελιών. Οι στρατηγικές κινήσεις των Κινέζων αφύπνισαν τον πολιτικό κόσμο και ταυτόχρονα δημιούργησαν μια νέα εικόνα για τη χώρα μας, καθώς και προοπτικές ανάπτυξης» σχολιάζει.

Η ισχύς των λιμένων στηρίζεται στην ισχύ της ενδοχώρας 

Ο κλάδος περιμένει πολλά από την ανάπτυξη των λιμανιών· και κυρίαρχα από τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και την Ηγουμενίτσα.

«Ομως από μόνοι τους οι λιμένες δεν θα δώσουν την ώθηση που απαιτείται. Η ισχύς των λιμένων στηρίζεται στην ισχύ της ενδοχώρας. Αυτό σημαίνει ότι χωρίς εμπορευματικά κέντρα, χωρίς σύγχρονο σιδηρόδρομο η δυναμική τους θα μειωθεί.

Ο φόβος αυτός, σε συνάρτηση με τις ανταγωνίστριες όμορες χώρες, θα επιφέρει ισχυρό πλήγμα στην εθνική οικονομία», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΕL. Παράλληλα, η απλή εισροή containers με προορισμό την Κεντρική Ευρώπη δεν αρκεί, όπως τονίζει, για επιτυχία.

Αντιθέτως, οφείλουμε να κατευθυνθούμε προς μοντέλα συγκράτησης των εισροών (μέρους αυτών) για ελαφριά μεταποίηση. Ενέργεια που όχι μόνο θα παραγάγει πλούτο, αλλά και θα οδηγήσει στην αύξηση της απασχόλησης.

Σε δεύτερο επίπεδο, αφού αξιοποιηθεί η εσωτερική δυναμική της χώρας, μπορούν να αναπτυχθούν συνέργειες με έμφαση στην εκπαίδευση και στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών.

Σε επίπεδο νομοθεσίας, το Εθνικό Συμβούλιο Εφοδιαστικής Αλυσίδας, στο οποίο συμμετέχει η ΕΕL, πραγματοποιεί σημαντικό έργο προς αυτή την κατεύθυνση των νομοθετικών παρεμβάσεων που υποστηρίξουν την ανάπτυξη του κλάδου.

«Κυρίαρχος στόχος είναι η δημιουργία της δευτερογενούς νομοθεσίας με επίκεντρο την ΚΥΑ για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης», διευκρινίζει ο πρόεδρος. Με την εφαρμογή της συγκεκριμένης ΚΥΑ αυτοδίκαια θα ενεργοποιηθεί και ο νόμος 4302/2014 περί Εφοδιαστικής, που έχει μείνει στα χαρτιά.

Οσον αφορά την απόφαση του βρετανικού δημοψηφίσματος, ο κ. Ροδόπουλος, με ψυχραιμία, επισημαίνει, μιλώντας στο «Βήμα», ότι το περίγραμμα των επιπτώσεων είναι ακόμα ασαφές και απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί. «Βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητη η Eφοδιαστική Aλυσίδα, το μέγεθος όμως των επιπτώσεων θα φανεί σταδιακά.

Πιθανώς ο μεταβατικός χρόνος δώσει τη δυνατότητα για επανασχεδιασμό, όχι μόνο σε επίπεδο επιχειρήσεων, αλλά και σε επίπεδο κρατών» αναφέρει, σχολιάζοντας παράλληλα ότι «ένα ενδεχόμενο – και χρησιμοποιώ τη λέξη με πλήρη συναίσθηση – Brexit θα αποτελέσει πλήγμα στο ευρωπαϊκό όραμα».

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για στελέχη της Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της εκπαίδευσης, η Ελληνική Εταιρεία Logistics σχεδίασε από κοινού με σημαντικούς ακαδημαϊκούς, όπως ο καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης του ΟΠΑ, ένα Executive Program in Logistics.

Στόχος του προγράμματος είναι η μετάδοση όλων των νέων τάσεων που επικρατούν παγκοσμίως σε ανθρώπους ικανούς που μπορούν να προσφέρουν πολλά στις επιχειρήσεις και στον κλάδο.

Πρόκειται για το πρώτο πρόγραμμα εκπαίδευσης στελεχών, το οποίο δίνει έμφαση τόσο σε θέματα μάνατζμεντ όσο και σε θέματα διοίκησης εφοδιαστικής αλυσίδας και logistics.

Το βασικό στοιχείο διαφοροποίησης του προγράμματος έγκειται στη συμμετοχή των εμπλεκομένων σε ομάδες εργασίας οι οποίες καλούνται να αναπτύξουν, να επιλύσουν και να παρουσιάσουν ένα καινοτόμο έργο, που εκτείνεται σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

«Παρέχοντας σύγχρονη γνώση εξελίσσουμε αξιόμαχα στελέχη. Η κοινωνία μας σήμερα πάσχει από μια στείρα γνώση. Και αυτό είναι που θέλουμε να αλλάξουμε» λέει ο κ. Ροδόπουλος.

Κεντρικός άξονας αυτής της δυναμικής συνεργασίας είναι η δημιουργία ενός τμήματος Logistics στην Ελλάδα σε προπτυχιακό επίπεδο. Σήμερα μόνο δύο ΤΕΙ προσφέρουν πτυχίο στα Logistics.

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του «m» στο Youtube
Tags:COSCOEELLOGISTICSΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣΟΛΠΠΣΕΣΕΒΕ

Σχετικά Άρθρα

LOGISTICS

Με χαμηλές αποδόσεις η ανάπτυξη της αγοράς εμπορευματικών μεταφορών το 2023 και το 2024, οι προβλέψεις για το 2027

7 Δεκεμβρίου, 2023
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ
LOGISTICS

Κ. Μπήτρος: Η Ελλάδα εφαλτήριο για την επέκταση της Inventio στην Κ. Ευρώπη

5 Δεκεμβρίου, 2023
LOGISTICS

Στο 22% οι κυβερνοεπιθέσεις στις κατασκευές λόγω έλλειψης προϋπολογισμού, στο 4% σε μεταφορές & logistics

5 Δεκεμβρίου, 2023
LOGISTICS

Άνοδο 52,35% στον κύκλο εργασιών σημείωσε η Navicon (42,2 εκατ.)

30 Νοεμβρίου, 2023
Scisce_MasterclassSeries_750x450
LOGISTICS

Supply Chain Institute: Στις 5/12 το 3ο workshop εφοδιαστικής με θέμα “CUSTOMER SERVICE & Logistics”

21 Νοεμβρίου, 2023
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Προς την ενεργειακή μετάβαση οδεύει το λιμάνι του Πειραιά

20 Νοεμβρίου, 2023
Επόμενο άρθρο

Η πολιτική εγγραφών στο 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics στις 14-15/10

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έχω διαβάσεις και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.

  • Δημοφιλή
  • Σχόλια
  • Τελευταία
³P

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 6/12, κλειστοί οι σταθμοί «Πανεπιστήμιο», «Μοναστηράκι»

5 Δεκεμβρίου, 2023

Επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ)

1 Δεκεμβρίου, 2023

«Αγώνας δρόμου» στον ΟΣΕ για να επανεκκινήσουν τα τρένα στο Αθήνα – Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο

4 Δεκεμβρίου, 2023

Θα κυκλοφορούν τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου τα ταξί της Αττικής. 48ωρη απεργία στις 5 και 6 Δεκεμβρίου

3 Δεκεμβρίου, 2023

Τροπολογία για τη διασφάλιση της συνεχούς παροχής επιβατικών μεταφορών στην περιοχή αρμοδιότητας ΟΑΣΑ

6 Δεκεμβρίου, 2023

ΑΣΕΠ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τις 141 θέσεις στην ΥΠΑ

1 Δεκεμβρίου, 2023

Προς παράταση του ορίου ηλικίας απόσυρσης λεωφορείων ΚΤΕΛ και ταξί

4 Δεκεμβρίου, 2023

Ενέργειες του υπουργείου Μεταφορών για την τροποποίηση των υπερωριών του προσωπικού της ΥΠΑ

2 Δεκεμβρίου, 2023

Hellenic Train: Έχει λάβει δάνεια 68 εκατ. από τη μητρική Trenitalia, στα 114 εκατ. οι απαιτήσεις από δημόσιο και προμηθευτές

1

Προς παράταση του ορίου ηλικίας απόσυρσης λεωφορείων ΚΤΕΛ και ταξί

1

Οι οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις στο επίκεντρο του Έλληνα υπουργού Μεταφορών με τον Τούρκο ομόλογό του

7 Δεκεμβρίου, 2023

Επανέναρξη δρομολογίων Οδοντωτού (Διακοπτό – Καλάβρυτα)

7 Δεκεμβρίου, 2023

Οι νέες τιμές διοδίων στην Ολυμπία Οδό (Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα) από 1/1/24. Αναλυτικός πίνακας

7 Δεκεμβρίου, 2023

Με χαμηλές αποδόσεις η ανάπτυξη της αγοράς εμπορευματικών μεταφορών το 2023 και το 2024, οι προβλέψεις για το 2027

7 Δεκεμβρίου, 2023

Έχει σήμα στο μετρό της Αθήνας; Το χρονοδιάγραμμα για την εγκατάσταση δικτύου 5G

7 Δεκεμβρίου, 2023

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της σημερινής επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας

7 Δεκεμβρίου, 2023

Την αντικατάσταση των συμβατικών Κινητών Μονάδων Ελέγχου Καυσαερίων με ηλεκτρικές, ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

7 Δεκεμβρίου, 2023

Έκτακτη επιχορήγηση 12,74 εκατ. ευρώ στη ΣΤΑΣΥ, λόγω αυξημένου ενεργειακού κόστους

7 Δεκεμβρίου, 2023

Metaforespress

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Δείτε Ακόμη

  • Υπόγειος
  • Οικονομία
  • Γνώμη
  • (Ταχο)γράφος
  • Videos

Εγγραφή Νewsletter



    Social Media

    Ακολουθήστε το metaforespress.gr στο google news

    Powered by iservices logo

    No Result
    Προβολή όλων
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΜΜΜ
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
    • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ
    • LOGISTICS
    • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
    • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
    • ΥΠΟΓΕΙΟΣ

    © metaforespress.gr

    Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας και να αποθηκεύσετε τις προτιμήσεις σας παρακάτω.Ρυθμίσεις CookiesΑποδοχή όλων
    Πολιτική απορρήτου

    Επισκόπηση πολιτικής απορρήτου

    ---
    Απαραίτητα
    Πάντα ενεργοποιημένα
    Τα απαραίτητα cookies είναι απολύτως απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει μόνο cookie που διασφαλίζουν βασικές λειτουργίες και δυνατότητες ασφάλειας του ιστότοπου. Αυτά τα cookies δεν αποθηκεύουν προσωπικά στοιχεία.
    ΑΠΟΔΟΧΗ & ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ