ΑρχικήLOGISTICSΜείωση φόρου εισοδήματος δωρητών για δωρεές προς το Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων

Μείωση φόρου εισοδήματος δωρητών για δωρεές προς το Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων

Τη μείωση φόρου εισοδήματος δωρητών για δωρεές προς το Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων (ΕΑΝΕΠ) προβλέπει τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας».

Συγκριμένα, στο άρθρο 10 της τροπολογίας αναφέρεται ότι με το άρθρο αυτό παρέχονται συμπληρωματικά κίνητρα, με σκοπό την ανάπτυξη και διαχείριση του Επιχειρηματικού Πάρκου από την ΕΑΝΕΠ.

Τα κίνητρα αυτά συνίστανται σε μείωση του φορολογητέου εισοδήματος δυνητικών δωρητών της ΕΑΝΕΠ, με στόχο την αύξηση των δωρεών.

Η ΕΑΝΕΠ Οινοφύτων έχει σκοπό την ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης στην περιοχή των Οινοφύτων Βοιωτίας, αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο για τα Επιχειρηματικά Πάρκα.

Το έργο αφορά συνολική έκταση 11.300 στρεμμάτων και ο προϋπολογισμός του έχει υπολογιστεί αρχικά στα 85 εκατ., που θα προέλθουν από ίδια συμμετοχή των μετόχων (equity και δανεισμός), καθώς και από εισφορές των ήδη εγκατεστημένων επιχειρήσεων.

Το πλάνο προβλέπει τη δημιουργία 4.200 στρεμμάτων νέας οργανωμένης γης για βιομηχανικές και συναφείς επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο