ΑρχικήLOGISTICSΜνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ΣΕΒ και Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ΣΕΒ και Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ)  υπέγραψαν ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος και ο πρόεδρος του ΣΕΚ, Αλκιβιάδης Καλαμπόκης.

Η συμφωνία αυτή είναι απόρροια της επιδίωξης των δύο συνδέσμων για ενίσχυση των σχέσεων τους και βελτίωση του συντονισμού των δράσεων εξωστρέφειας και περιλαμβάνει τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων και επιχειρηματικών συναντήσεων ελληνικών και ξένων εταιριών, την πρόσβαση των μελών του ΣΕΚ με ευνοϊκούς όρους στις υπηρεσίες ExportReady του ΣΕΒ και την προώθηση προτάσεων πολιτικής προς τη δημόσια διοίκηση για τη βελτίωση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, ο κ. Μπίτσιος ανέφερε ότι  «η ανάπτυξη των εξαγωγών αποτελεί μονόδρομο για τη βελτίωση της οικονομίας της χώρας μας.  Ο ΣΕΒ  συνδράμει τις εξαγωγικές εταιρίες της χώρας μέσω του ολοκληρωμένου πλέγματος υπηρεσιών ExportReady.

Πιστεύω ότι η συμμετοχή των εταιριών-μελών του ΣΕΚ στις δράσεις του ExportReady θα βοηθήσει στην προώθηση των Ελληνικών εξαγωγών. Ξεκινάμε με την επιχειρηματική αποστολή στο Βιετνάμ και προγραμματίζουμε σειρά δράσεων για αγορές-στόχους των Ελλήνων Εξαγωγέων».

Από την πλευρά του ο κ. Καλαμπόκης  δήλωσε ότι  «ο ΣΕΚ, μέσω της συνεργασίας που εγκαινιάζει με τον ΣΕΒ, προσφέρει στα μέλη του την δυνατότητα συμμετοχής  σε νέες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες  που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων τους.

Δρομολογούμε, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, συνδιοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών σε χώρες με ενδιαφέρον για τους εξαγωγείς της Κρήτης καθώς και σεμινάρια εξαγωγών που θα γίνουν στην Κρήτη ώστε επωφεληθούν από την συμμετοχή τους σε αυτά όσο το δυνατόν περισσότεροι εξαγωγείς του νησιού μας».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο