ΑρχικήLOGISTICSΕργαλειοθήκη από Κομισιόν για τη “θωράκιση” των οδικών εμπορευματικών μεταφορών σε θέματα ασφαλείας

Εργαλειοθήκη από Κομισιόν για τη “θωράκιση” των οδικών εμπορευματικών μεταφορών σε θέματα ασφαλείας

Ο τομέας των οδικών εμπορευματικών μεταφορών αντιμετωπίζει σήμερα σοβαρές απειλές στο κομμάτι της ασφάλειας, με την κλοπή φορτίου να αποτελεί «πονοκέφαλο» αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ για τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους του κλάδου.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Παράλληλα, πρόσθετους κινδύνους στην ασφάλεια των διεθνών μεταφορών δημιουργούν παράτυποι μετανάστες και τρομοκράτες.

Οι πρώτοι επιβιβάζονται παράνομα -με ομολογουμένως ευφάνταστους τρόπους- στα φορτηγά για να περάσουν τα σύνορα, ενώ οι τελευταίοι έχουν μετατρέψει πολλάκις βαρέα οχήματα σε «όπλα» με σκοπό είτε την πειρατεία, είτε για να οδηγήσουν κατά ανυποψίαστων πολιτών.

Με στόχο την αντιμετώπιση των παραπάνω κινδύνων, η Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG MOVE), ανέθεσε στην ελβετική Cross-border Research Association (CBRA) και τον TAPA (εξωτερικός συνεργάτης) την ανάπτυξη μιας νέας εργαλειοθήκης ασφάλειας για τις ευρωπαϊκές οδικές εμπορευματικές μεταφορές.

Σημειωτέον, το έγγραφο αυτό αποτελεί συντομευμένη έκδοση της εργαλειοθήκης ROADSEC, ενώ στόχος του είναι η παροχή επιχειρησιακής καθοδήγησης σε Ευρωπαίους οδηγούς φορτηγών, εταιρείες μεταφορών και άλλους εμπλεκόμενους του κλάδου που αντιμετωπίζουν τα παραπάνω προβλήματα.

Για να διαβάσετε ολόκληρη την εργαλειοθήκη ασφαλείας για τις ευρωπαϊκές οδικές εμπορευματικές μεταφορές Πατήστε Εδώ

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο