ΑρχικήLOGISTICSΟι νικητές των IRU Top Road Transport Managers. Το metaforespress.gr επιλέχθηκε να απονείμει βραβείο!

Οι νικητές των IRU Top Road Transport Managers. Το metaforespress.gr επιλέχθηκε να απονείμει βραβείο!

Η Διεθνής Ένωση Οδικών Μεταφορών (IRU) και η ΟΦΑΕ απένειμαν τιμητικές διακρίσεις, με τίτλο «IRU Award for Top Road Transport Managers» στα κορυφαία στελέχη εταιρειών οδικών μεταφορών, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε εθνικές ή διεθνείς μεταφορές εμπορευμάτων ή επιβατών.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η ΟΦΑΕ απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση, στην οποία ανταποκρίθηκαν στελέχη από 22 ελληνικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορών, εκ των οποίων οι 16 πληρούσαν τα κριτήρια του θεσμού και προωθήθηκαν στην αρμόδια επιτροπή της IRU.

 

Η ΟΦΑΕ επέλεξε το metaforespress.gr για την ευρύτερη συνεισφορά του στον κλάδο των εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών.

 

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης ανακοινώθηκαν στην Γενική Συνέλευσης της IRU τον Μάιο και τρεις Έλληνες επαγγελματίες του χώρου, επιλέχτηκαν για να παραλάβουν το βραβείο “IRU Top Road Transport Manager” για το 2019.

Η ΟΦΑΕ επέλεξε το metaforespress.gr για την απονομή του βραβείου στον νικητή της κατηγορίας των επιβατικών μεταφορών.

Ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής του metaforespress.gr, Φώτης Φωτεινός παρέδωσε το βραβείο στον κ. Παναγιώτη Χαραλάμπους, Managing Director της EXCELLENT TRAVEL SERVICES, η οποία, με έδρα την Θεσσαλονίκη, δραστηριοποιείται στις τουριστικές μεταφορές, διαθέτοντας στόλο λεωφορείων και λιμουζινών.

Τα άλλα δυο βραβεία απονεμήθηκαν στον Θεόδωρο Πατούνα, Δ/ντα Σύμβουλο της PATOUNAS TRANSPORT από τα Ιωάννινα και τον Μιχάλη Λυκουργιά, Inbound Operations Manager του ομίλου διεθνών εμπορευματικών μεταφορών και logistics προϊόντων ελεγχόμενης θερμοκρασίας MED FRIGO από την Πάτρα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και κουστούμι

Από αριστέρα: Απ. Κενανίδης, Θ. Ζώτος, Π. Χαραλάμπους, Φ. Φωτεινός

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και κουστούμι

Από αριστερά: Απ. Κενανίδης, Θ. Ζώτος, Μ. Λυκουργιάς, Ι. Μίνης

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και κουστούμι

Από αριστερά: Απ. Κενανίδης, Θ. Ζώτος, Θ. Πατούνας, Στ. Ανδιανόπουλος

Ακολουθούν σύντομα βιογραφικά των πρώτων Ελλήνων Road Transport Managers, οι οποίοι έλαβαν τον διεθνή τιμητικό τίτλο του Top Road Transport Manager για το 2019.

Παναγιώτης Χαραλάμπους γεννημένος το 1965 στη Θεσσαλονίκη, αμέσως μετά τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις απασχολείται στην τουριστική επιχείρηση του πατέρα του ως οδηγός και συνοδός εκδρομών. Έτσι του δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσει ευρωπαϊκές και όχι μόνο νοοτροπίες. Έχοντας στο ενεργητικό του αρκετά χρόνια εμπειρίας στο εξωτερικό ιδρύει το 2002 τη δική του επιχείρηση ΠΟΥΛΜΑΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ με διακριτικό τίτλο EXCELLENT TRAVEL SERVICES με αρχική δυναμική 7 λεωφορεία και κύριο αντικείμενο τη μεταφορά προσώπων.

Πρωταρχικό του μέλημα, η ασφάλεια και η άνεση των επιβατών. Επόμενος στόχος του είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, κάτι που το πετυχαίνει μετά από αρκετά χρόνια προσπάθειας με εργατικότητα, οργάνωση, επιμονή κι υπομονή.

Σημερινό αποτέλεσμα είναι η αναβάθμιση του στόλου και η αύξηση του στα 48 λεωφορεία, 9 αυτοκίνητα πολυτελείας και 3 κλασσικά αυτοκίνητα καθώς και η υψηλή ποιότητα υπηρεσιών προς τους πελάτες της εταιρείας.

———————-

-O Θεόδωρος Πατούνας είναι ο Δ/νων Σύμβουλος της PATOUNAS TRANSPORT μιας δυναμικής ελληνικής μεταφορικής επιχείρησης με έδρα τα Ιωάννινα. Δραστηριοποιείται από το 2003 τόσο στις εγχώριες όσο και στις διεθνείς μεταφορές, καθώς και στον τομέα των logistics. Βρίσκεται σε μια φιλική προς το περιβάλλον εγκατάσταση 1200 m2. Η δυναμική αποθήκευσης της είναι 200 παλέτες ξηρού φορτίου και 150 παλέτες ψυχρού φορτίου.

Ο στόλος της αποτελείται από 15 ιδιόκτητα και σύγχρονα φορτηγά (11 επικαθήμενα, 2 συρόμενα και 2 φορτηγά διανομών), πιστοποιημένα με ATP και χαρακτηριζόμενα ως FRC. Διαθέτει σύστημα παρακολούθησης προγράμματος GPS (περιλαμβανομένου ελέγχου θερμοκρασίας) καθώς και πιστοποίηση με Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2015 και Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000:2005

————————–

Μιχάλης Λυκουργιάς εργάζεται ως Inbound Operations Manager στον Όμιλο εταιρειών Med Frigo. Όραμά του είναι να καθοδηγήσει την ΜED FRIGO προς την νέα εποχή των οδικών μεταφορών ενσωματώνοντας στην λειτουργία της την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες ενώ παράλληλα διασφαλίζοντας την ετοιμότητά της για να ανταποκριθεί στο νέο ρυθμιστικό πλαίσιο της αγοράς και τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες του μέλλοντος.

Μετά το τέλος των σπουδών του, εργάστηκε για 5 συναπτά έτη στην Γερμανία σε εταιρείες Logistics ενώ το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα για να συνεχίσει τα επαγγελματικά του βήματα τόσο σε εταιρείες Logistics αλλά και στον χώρο της Ναυτιλίας. Εντάχθηκε στην MED FRIGO το 2005 σε μια εποχή που η εταιρεία ξεκινούσε την εφαρμογή του Στρατηγικού Σχεδιασμού Ανάπτυξής της, ενώ έγινε Inbound Operations Manager το 2010 και ανέλαβε την διαχείριση και δρομολόγηση των οχημάτων της εταιρείας τα οποία διεργούν κατά μέσο ετήσιο όρο 2.800 εισαγωγές από όλη την Ευρώπη, εκδίδοντας πάνω από 14.000 CMRs/έτος.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο