ΑρχικήLOGISTICS«Πανηγυρίζουν» οι εξαγωγείς για την άρση των capital controls. Πιο θετικές οι προοπτικές

«Πανηγυρίζουν» οι εξαγωγείς για την άρση των capital controls. Πιο θετικές οι προοπτικές

Χαιρετίζει την άρση των capital controls o Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

«Η άρση των capital controls θα οδηγήσει σε μια νέα εποχή τις ελληνικές εξαγωγές και θα συμβάλει στην υλοποίηση νέων επενδύσεων», σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

Ο σύνδεσμος προσθέτει ότι τα capital controls ήταν ένα μέτρο που δημιούργησε τεράστια προβλήματα στις εμπορικές συναλλαγές των ελληνικών επιχειρήσεων με το εξωτερικό και αναχαίτισε τη δυναμική των ελληνικών εξαγωγών.

«H αποκατάσταση στην κίνηση κεφαλαίων θα δώσει νέα ώθηση στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες εξαγωγείς να διευρύνουν το αποτύπωμά τους στις διεθνείς αγορές ενώ θα συμβάλει στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των ξένων αγορών στις προοπτικές της Ελλάδας», επισημαίνεται από τον ΠΣΕ.

«Η πλήρης άρση των capital controls», όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, «αποτέλεσε πάγιο αίτημα του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για αυτή τη θετική εξέλιξη».

Χρήστος Σταϊκούρας: Από 1η Σεπτεμβρίου η κατάργηση

Από την 1η Σεπτεμβρίου θα τεθεί σε ισχύ η τροπολογία για την άρση των κεφαλαιακών ελέγχων, ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή.

Ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι η κίνηση γίνεται σε συνεργασία με την ΤτΕ,  με τη σύμφωνη γνώμη της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών αλλά και των Συνεταιριστικών Τραπεζών.

Επίσης, έχει λάβει τη σύμφωνη γνώμη των εποπτικών αρχών της ΕΕ. Θετική εισήγηση – όπως ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ– υπήρξε και από το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο