ΑρχικήLOGISTICSΠαρέμεινε «ισχυρός άνδρας» του ΠΣΧΕΜ ο Π. Σκουλικίδης. Τα αποτελέσματα

Παρέμεινε «ισχυρός άνδρας» του ΠΣΧΕΜ ο Π. Σκουλικίδης. Τα αποτελέσματα

Αρχαιρεσίες διεξήχθησαν, στις 18 Φεβρουαρίου, στον ΠΣΧΕΜ. Οι αρχαιρεσίες είχαν να κάνουν με την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, συνέδρων για την ΓΣΕΑΕ και την εξελεγκτική επιτροπή.

Για το νέο διοικητικό συμβούλιο, ο νυν πρόεδρος Πέτρος Σκουλικίδης έλαβε τις περισσότερες ψήφους, ήτοι 39. Δεύτερος ήρθε ο Μάρκος Κοντολέων με 25 και τρίτοι οι Βασίλης Σαχινίδης και Φίλιππος Γκίκας με 22.

Η συγκρότηση σε σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες.

Το νέο δ.σ. καλείται να αντεπεξέλθει στις γενικευμένες προκλήσεις του κλάδου, όπως τη μείωση του μεταφερόμενου έργου, την αύξηση των φορολογικών / ασφαλιστικών συντελεστών, την απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο, τη δραστηριότητα των αλλοδαπών φορτηγών, κτλ.

Μάλιστα, σύμφωνα με την τοποθέτηση του νυν προέδρου Π. Σκουλικίδη, τα ζητήματα που καλείται άμεσα να προωθήσει το νέο δ.σ. του Συνδικάτου, τα οποία και έχουν συζητηθεί με τους αρμόδιους υπουργούς, είναι τα ακόλουθα:

1ον: Να ζητήσει από την Ε.Ε., όπως εγγράφως έχει δεσμευθεί το υπουργείο Μεταφορών για 6 συν 6 μήνες, την απαγόρευση των ενδομεταφορών (καμποτάζ) στην Ελλάδα,

2ον: Θεσμοθέτηση ελάχιστου κόστους μεταφοράς με τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Κομίστρων,

3ον: Εφαρμογή του κανονισμού για την εξόφληση των φορτωτικών, το αργότερο έως 60 ημερών,

4ον: Θεσμοθέτηση αφορολογήτου αποθεματικού για την αντικατάσταση του τροχαίου υλικού, σε ποσοστό τουλάχιστον 12%, όπως προβλέπει η μελέτη.

5ον: Εφαρμογή του θεσμού της Ευρωβινιέτας και στη χώρα μας για τα ξένα φορτηγά, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο