ΑρχικήLOGISTICSΣημαντική θετική εξέλιξη στις εξαγωγές: Επάνοδος της Ελλάδας στον κατάλογο χωρών με “εμπορεύσιμους κινδύνους”

Σημαντική θετική εξέλιξη στις εξαγωγές: Επάνοδος της Ελλάδας στον κατάλογο χωρών με “εμπορεύσιμους κινδύνους”

Χαιρετίζει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επάνοδο της Ελλάδας στον κατάλογο των χωρών με «εμπορεύσιμους κινδύνους», ως ένα πολύ σημαντικό βήμα για την τόνωση της εξαγωγικής δυναμικής των ελληνικών επιχειρήσεων, η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), Χριστίνα Σακελλαρίδη.

«Η έξοδος από το ειδικό καθεστώς για τις εξαγωγικές πιστώσεις ανοίγει το δρόμο για μια πιο δυναμική πορεία για τη χώρα, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών μεγάλης κλίμακας.

Ένα τεράστιο εμπόδιο, το οποίο υπονόμευε την ανταγωνιστικότητα και επιβάρυνε τη ρευστότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, ειδικά των ΜμΕ, αίρεται προς όφελος της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης, αλλά και των επενδύσεων.

Παράλληλα, αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη που δείχνουν πλέον οι ξένοι εταίροι προς τη χώρα μας, αναγνωρίζοντας πως η ελληνική οικονομία έχει μπει σε μια διαφορετική και πολύ πιο ελπιδοφόρα τροχιά», ανέφερε σχετικά.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιστροφή της Ελλάδας στον κατάλογο των χωρών με εμπορεύσιμους κινδύνους, καθώς αποτελούσε πάγιο αίτημα του εξαγωγικού κόσμου καθόλη τη διάρκεια της κρίσης.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο