ΑρχικήLOGISTICSΣε άνοδο οι επιχειρηματικές προσδοκίες στις χερσαίες μεταφορές, τον Μάιο, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ

Σε άνοδο οι επιχειρηματικές προσδοκίες στις χερσαίες μεταφορές, τον Μάιο, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ

Ανοδικά κινήθηκαν οι επιχειρηματικές προσδοκίες στις χερσαίες μεταφορές, με το σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται τον Μάιο στις 97,5 (από 83,4) μονάδες, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται, η άνοδος αυτή είναι σε έντονα χαμηλότερο επίπεδο εν συγκρίσει με τον αντίστοιχο δείκτη του προηγούμενου έτους (109,3 μον.).

Οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων κερδίζουν αισθητά έδαφος (στις +2 από -16 μον. ο δείκτης), ενώ παράλληλα το ισοζύγιο των -20 μονάδων των εκτιμήσεων για την τρέχουσα ζήτηση περιορίζεται κατά 22 μονάδες.

Το ισοζύγιο στις προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της ζήτησης ενισχύεται και διαμορφώνεται στις +42 μονάδες (από +31), ενώ στις προβλέψεις για την απασχόληση του κλάδου ο δείκτης κερδίζει επιπλέον 15 μονάδες και διαμορφώνεται στις +39.

Ο δείκτης τιμών υποδηλώνει αποκλιμάκωση των προσδοκιών (στις -4 από +13), ενώ τέλος, το 32% (από 18%) των επιχειρήσεων δηλώνει ανεμπόδιστη επιχειρηματική λειτουργία, με το 32% να επισημαίνει την ανεπάρκεια ζήτησης και το 26% την ανεπάρκεια κεφαλαίων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο