ΑρχικήLOGISTICSΣτην εκδήλωση για τα 25α «γενέθλια» του EUROPLATFORMS ο πρόεδρος του ΕΕΣΥΜ

Στην εκδήλωση για τα 25α «γενέθλια» του EUROPLATFORMS ο πρόεδρος του ΕΕΣΥΜ

Στην εκδήλωση για τα 25 χρόνια από την ίδρυση του EUROPLATFORMS (European Network of Freight Villages – Logistic Centers) και τη Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα, στις 10 Μαΐου, στο πλαίσιο της έκθεσης «Transport Logistic Fair» στο Μόναχο, συμμετείχε ο πρόεδρος του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.), Μιχάλης Αδαμαντιάδης.

Στην εκδήλωση συζητήθηκε η συμβολή των Εμπορευματικών Κέντρων στην ανάπτυξη των μεταφορών της Ευρώπης, έγινε ιστορική αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές του EUROPLATFORMS στα τελευταία 25 χρόνια, ενώ εξετάστηκαν οι υφιστάμενες προοπτικές και οι μελλοντικές προκλήσεις.

Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση «η Γενική Συνέλευση του EUROPLATFORMS, που ακολούθησε μετά την εκδήλωση, απεδέχθη πρόταση του προέδρου του Ε.Ε.ΣΥ.Μ. για φιλοξενία της επόμενης Γενικής Συνέλευσης στην Αθήνα, στις 4 Νοεμβρίου 2017, καθώς και διοργάνωσης ημερίδας για τη σημασία των Εμπορευματικών Κέντρων στην ανάπτυξη των μεταφορών και των υπηρεσιών εφοδιαστικής Εμπορευμάτων (Logistics), με την παρουσίαση της σχετικής Ευρωπαϊκής εμπειρίας από τα μέλη του EUROPLATFORMS».

Επιπροσθέτως, ο κ. Αδαμαντιάδης επισκέφθηκε την έκθεση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 2.000 εκθέτες από όλο τον κόσμο και την οποία αναμένεται να επισκεφθούν πάνω από 60.000 άτομα στις 4 ημέρες λειτουργίας της (9 – 12 Μαΐου 2017). Ο πρόεδρος του Συνδέσμου επισκέφθηκε και το ελληνικό περίπτερο, που για πρώτη φορά διοργανώθηκε με τη συμμετοχή 16 ιδιωτικών επιχειρήσεων και με πρωτοβουλία του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ε.Ε.ΣΥ.Μ. είναι μέλος του EUROPLATFORMS από το έτος 2000 και δια του προέδρου του, μέλος του Δ.Σ. Μέλη του EUROPLATFORMS αποτελούν ενώσεις Εμπορευματικών Κέντρων από 8 ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Φινλανδία), οι οποίες αντιπροσωπεύουν πάνω από το 80% των Εμπορευματικών Κέντρων που λειτουργούν στην Ευρώπη.

 

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο